Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Натуральні засоби від дитячої алергії (Частина 1)

Натуральні засоби від дитячої алергії (Частина 1)
 

Якщо ви помічаєте червоні плями на тілі своєї дитини, шмигання носом, набряклі очі – напевно розумієте, що у неї знову почалася алергія. Як допомогти чаду в цьому разі, не загодовуючи його таблетками?

Що таке алергія?

Імунна система деяких людей чутлива до звичайних для більшості подразників. Запустити реакцію організму на них може дотик, вживання в їжу або вдихання такої речовини. Занадто чутливий імунітет починає агресивно боротися з подразником (алергеном), випускаючи гістаміни, що викликають симптоми алергії: почервоніння, свербіж, набряклість і т.д.

Як виглядає алергічна реакція від дотику до алергену?

Шкіра дитини може набрякати, червоніти, свербіти, тріскатися або лущитися. Як правило, такий дерматит виникає від дотику до алергену. Ще один поширений симптом алергії – кропив'янка, яка, як правило, свербить.

Як виглядає алергічна реакція на їжу?

Крім таких поширених реакцій, як кропив'янка та висипання на шкірі, харчова алергія може викликати запаморочення, непритомність або поколювання в роті. Також дитина може відчути симптоми розладу шлунка або кишечника, нудоту. Може харчова алергія стати і причиною проблем з дихальними шляхами: задишки або хрипу. Набряклість язика та інших частин тіла також може бути алергічною реакцією на з'їдений продукт.

Простежте за часом, коли у дитини з'явилися симптоми – можливо, вона щось їла пару годин тому? Якщо так, то постарайтеся визначити, що такого могло з'їсти чадо.

Як виглядає алергічна реакція на алерген, що вдихається?

Імунна система дитини може агресивно реагувати, намагаючись захистити організм від того, що він вдихає (пилок, лупа і пух тварин, пилові кліщі, спори цвілі і т.д.). Алергія на вдихувані речовини може бути сезонною, постійною, проявлятися тільки на вулиці або, навпаки, в приміщенні.

Як і харчова, респіраторна алергія може стати причиною свербіння в роті. Але частіше така алергія проявляється закладеністю пазух, свербінням очей і сльозоточивістю. Чхання, нежить або закладений ніс також можуть говорити про алергію на подразник в повітрі.

В наступній статті читайте, як попередити і полегшити симптоми кожної з цих алергій.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас