Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ігри на Великдень для дітей

Ігри на Великдень для дітей
 

Як завжди в наших сім'ях святкують Великдень? Правильно, по-сімейному – вся велика родина збирається разом з батьками, тітками, дядьками, накривається стіл і починають розговлятися. І це здорово, адже в суєті щоденних турбот так часто не вистачає часу на близьких і рідних. Правда, найменшим членам родини таке проведення часу швидко набридає. Ось для того, щоб малюки не занудьгували, поки дорослі будуть обговорювати свої справи, пропонуємо кілька варіантів простих і забавних ігор, які неодмінно скрасять і для них цей день.

«За двома зайцями»

Це гра неймовірно проста, але в той же час може захопити дітей надовго. На певній відстані, залежить від віку, на столі або на підстилці на траві кладуться поруч два яйця. Дітям дається ще по одному яйцю. Завдання гравців дуже просте – попасти своїм яйцем в ці два так, щоб вони розкотилися в різні боки.

Катання яєць

Одна з найстаріших і найулюбленіших розваг як для дорослих, так і для дітей на Великдень. Причому влаштувати її можна поки всі гості збираються, щоб ті, хто приїхав раніше, не занудьгували. Для цього вибирається невеликий вільний простір в будинку або на траві, береться каток – поверхня, по якій можна скотити яйце – і кожен по черзі скочує своє яйце. Навколо розкладаються невеликі частування і подаруночки, до чого доторкнеться яйце, те в якості призу і дістається гравцеві.

Шапки

Для цієї гри знадобиться стільки головних уборів, скільки дітей. Коли діти відвертаються, хтось із дорослих повинен заховати одне яйце під шапку. Потім кожна дитина вибирає собі шапку – під чиєю виявилося яєчко, той стає ведучим, одна шапка забирається і далі аналогічно триває гра.

Квест

Хочете зайняти дітей надовго? Що ж, тоді доведеться трохи підготуватися заздалегідь і знайти в мережі або придумати самим справжній квест для дітвори. Для цього придумайте пару-трійку загадок, заховайте заздалегідь пару підказок, які допоможуть розгадати головоломку, і нехай шукають. А найкращим призом, звичайно ж, стане справжній кошик солодощів.

Можна ще запропонувати пограти в естафету, повчити скоромовки, побитися яйцями і багато іншого. А коли дітвора трохи втомиться, включіть хороший мультфільм, розкажіть казку про Великдень, влаштуйте конкурс писанок або запропонуйте їм придумати театралізовану постановку – і вам буде весело подивитися, і діти не занудьгують.

Щасливої Пасхи!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас