Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Квартира в новобудові – як переконатися в якості

Квартира в новобудові – як переконатися в якості
 

Купівля нової квартири – завжди дуже радісний момент в житті, особливо якщо мова йде про придбання житла в новобудові. Нова квартира, в якій ще ніхто не жив – хіба не це мрія кожної молодої сім'ї?! Але і те, що квартирою ще ніхто не користувався, не дає гарантій того, що проблеми не з'являться найближчим часом. Недобросовісні забудовники можуть заощадити на матеріалах, а всі недоліки будуть видні лише після заселення. Як же переконатися в якості житла, що купується?



Тут є три варіанти. Перший – довіритися перевіреному надійному забудовнику з відмінною репутацією і багаторічним досвідом роботи. Другий – перед покупкою найняти професійного оцінювача житла, який знає, де і що шукати. Третій – перевірити житло перед покупкою самостійно. Якщо з першими двома варіантами все зрозуміло, то про останній варто розповісти більш докладно.

Як перевірити квартиру в новобудові?

Для того щоб провести інспекцію житла самостійно, візьміть з собою ліхтарик, рівень, запальничку, зарядний пристрій і лампочку. Починати огляд квартири варто з під'їзду: підніміться пішки, огляньте уважно під'їзд – чи добре пофарбовані стіни і труби, чи всі сходинки рівні, чи немає тріщин в стінах? Врахуйте, якщо в під'їзді є якісь недоліки, але напевно вони виявляться і вашій квартирі.

Перевірити працездатність електромережі допоможе звичайна лампочка, а розеток – простий зарядний пристрій. Дізнатися, чи правильно зроблена вентиляція, можна за допомогою запальнички – для цього піднесіть палаючу запальничку до витяжки і подивіться, куди тягнеться вогонь: якщо до неї, значить, все в порядку. А от з'ясувати, наскільки якісно працює витяжка, можна за допомогою звичайного аркуша паперу, приклавши його до отвору – лист не повинен падати.

Наступне, що варто перевірити – це систему водопостачання і опалення. Відкрийте кран і подивіться, наскільки чиста вода витікає – вона повинна бути чистою і прозорою, без іржі, відтінків і запаху. За будівельними нормами, батареї повинні розташовуватися на відстані 2 см від стіни, на 7-8 см вище підлоги і на стільки ж нижче підвіконня.

Не забудьте також уважно оглянути і стіни у вашій майбутній квартирі. В першу чергу, уважно огляньте поверхню стін – на них не має бути вологи, темних плям і тріщин. Якщо щось з цього списку присутнє, значить, постійної цвілі вам не уникнути. Стіни повинні розташовуватися вертикально і строго перпендикулярно підлозі і стелі. Візьміть рівень і перевірте всі стіни, підлогу і стелю у вашій квартирі.

І, наостанок, не забудьте опитати сусідів, які вже заселилися – наскільки вони задоволені покупкою, і чи немає якихось недоробок в їхньому новому житлі. Ну а коли переконаєтеся у високій якості новобудови, можна сміливо укладати угоду, перевозити речі і облаштовувати затишок в новій квартирі.

Вдалих Вам покупок!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас