Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 ознак, що вказують на тривалі стосунки

5 ознак, що вказують на тривалі стосунки

Відносини між чоловіком та жінкою можуть бути різними: одні приголомшливо починаються та раптово зникають, а інші тяжко будуються та довго тривають. Чому деякі стосунки виявляються міцними, а інші – ні? Чи є у тривалих відносин свій особливий рецепт?

За словами психолога Джона Готтмана, який провів останні 40 років свого життя, досліджуючи відносини сімейних пар, більшість шлюбів закінчуються розлученням не із-за суттєвої різниці в поглядах, а скоріше із-за нездатності спілкуватися дружній манері. Крім того, багато людей намагаються змінити особистість свого партнера у відповідності до своїх бажань, а не любити їх, такими які вони є.

Джон Готтман створив Лабораторію Кохання, де досліджував шлюбні пари та аналізував їх відносини у повсякденні. Було виведено певні ознаки, за якими з точністю до 91% можна передбачити розквіт або занепад стосунків лише після п’ятихвилинного перегляду відео. Адже відеокамери фіксують не лише манеру взаємодії двох людей, а й їх реакцію одне на одного. Читайте наш матеріал та використайте висновки дослідників, щоб допомогти вашим відносинам.

Ось ті ознаки, що говорять про майбутні тривалі стосунки:

1. Взаємна ввічливість. Ваші звернення одне до одного доброзичливі та несуть повагу. Ви ставитесь до свого партнера, як до рівного.

2. Ви скаржитесь, але не критикуєте партнера. Ви не переносите скарги на рівень особистості, а залишаєте на рівні відносин та поведінки. Іноді достатньо відвідати салон краси , щоб позбутися багатьох вад зовнішності, але немає такого місця, де вам покращать характер, це ви повинні зробити самостійно.

3. Ви сповнені повагою одне до одного. Ви говорите один з одним мовою кохання. Лайка, глузування і образливі коментарі не є частиною ваших щоденних розмов. Ви розумієте, що слова, які б ви не хотіли почути від вашого партнера, ви також не повинні говорити йому. Самим неприємним є глузування з зовнішності: завжди можна схуднути або пройти курс омолодження, але ніколи ви не покращите своїх стосунків образливим прізвиськом.

4. Ви не принижуєте одне одного. Ви можете зосередитись на вирішенні конфлікту дружнім чином. Ви розумієте, що конфлікти не є полем битви, щоб встановити свою владу над партнером. А є можливістю вислухати думку, що відрізняється від вашої. Коли розбіжності в думках виникають, ви нагадуєте одне одному, що ви команда, і ви повинні рухатись в один бік.

5. Ви не ігноруєте одне одного. Ви визнаєте почуття і вислуховуєте можливе невдоволення. Вам не потрібно використовувати мовчання та ігнорувати те, що говорить ваш партнер, особливо після конфронтації.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Готуємося до Нового Року: прикмети, забобони і практичні поради

Всі ми віримо в диво Нового Року і завжди сподіваємося, що прийдешній рік принесе нам хороші зміни в житті. Проте, сподіватися лише на наступний рік або його заступника – Білого Металевого Бика – часто недостатньо. Ви і самі повинні підштовхнути себе до цих змін. Як же підготуватися до прийдешнього року і провести рік, що минає? На цю тему ми зібрали для вас не тільки практичні поради, а й прикмети і забобони, які завжди супроводжують чарівний новорічний період.

Що дарувати дітям різного віку на день Святого Миколая

Кожна дитина чекає дня Святого Миколая із надією і вірою отримати чудовий подаруночок, залишений під її подушкою. Такі подарунки можна розділити на два види: ті, про які дитина просила, й ті, що якнайкраще підійдуть саме для її віку. Вибір – за Святим Миколаєм.

Добірка дитячих та підліткових книжок від #книголав, які вчать турботі про себе

Війна — це надзвичайно складний час для дітей та підлітків, оскільки на них впливає стрес, тривога, страх та інші негативні емоції. У цей час особливо важливо піклуватися про їхнє ментальне та фізичне здоров’я.

Чому татусям варто частіше читати своїй малечі

Всі ми знаємо про користь читання для дітей. Але сучасні експерти все частіше говорять про те, що читати крихітці повинна не тільки мама – татам також варто частіше це робити.