Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сирна паска до Великодня – смачно і легко!

Сирна паска до Великодня – смачно і легко!
 

Сирні паски дуже популярні сьогодні, адже вони неймовірно смачні, готуються доволі швидко та легко. Тож ті господині, які не люблять мати справу з тістом та випічкою, або ж бажають урізноманітнити свій святковий стіл новими оригінальними стравами, готують сирні паски. Ми також приберегли для вас цікаві рецепти…

Шоколадна сирна паска

700 г кисломолочного сиру (високої жирності)
200 г вершкового масла
6 жовтків
250 мл вершків (36%)
250 г цукрової пудри
200 г гіркого шоколаду
150 г мигдалю (чи інших горіхів)

Жовтки ретельно перетерти з цукровою пудрою, перелити суміш в неемальовану посудину, поставити на повільний вогонь і нагрівати, постійно помішуючи. Суміш не доводити до кипіння, вона має трохи загуснути, до неї додати перетертий через сито сир, масло та замішати гладку масу. Шоколад розтопити на водяній бані та змішати із сирною масою (використовувати міксер). Наприкінці додати горіхи. Також частину шоколаду можна не розтоплювати, а подрібнити на крихту і додати до сирної маси на етапі додавання горіхів.

Масу викласти у форму, вистелену кількома шарами марлі (форма повинна мати отвори, щоби могла стікати зайва рідина, це може бути, наприклад, сито), трохи притискаючи, щільно. Зверху прикрити тарілкою, можна поставити додатковий тягарець. Форму поставити у більшу посудину, щоби туди стікала рідина. Сирна паска має постояти у холодильнику протягом доби.

Варена сирна паска

1 кг кисломочного сиру
150 г вершкового масла
250 г сметани
200 г цукру
3 яйця
100 г цукатів
150 г родзинок
10 г ванільного цукру
цедра 1 апельсина
дрібка солі

Сир протерти через сито, додати цукор і сіль та збивати міксером на невеликій швидкості. Не припиняючи збивати, додавати сметану та розм’якшене масло. Далі, розтираючи, додавати яйця (по одному), отриману масу збивати ще 3-4 хвилини. Перекласти сирну масу в каструлю з грубими стінками і, весь час розтираючи, нагрівати на середньому вогні до появи перших бульбашок (не кип’ятити!). Зняти з вогню і продовжувати збивати, поставивши ємність із сирною масою в іншу ємність з холодною водою. Збивати, поки маса не охолоне. До остиглої сирної маси додати ванільний цукор, родзинки, цукати і цедру апельсина, перемішати.

Форму для паски (з дірочками) вистелити вологою марлею (кількома шарами) та викласти у неї сирну масу, злегка втрамбовуючи. Зверху прикрити шаром марлі і поставити тягарець. Все це поставити у більшу посудину, куди може стікати зайва рідина і відправити у холодильник на 24 години.

Смачних та веселих вам свят!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас