Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як навчитися підтримувати чистоту в будинку

Як навчитися підтримувати чистоту в будинку
 

Не секрет, що порядок у житті починається з порядку у власному житлі. Якщо у вас постійно ні на що не вистачає сил, часу і коштів, можливо, пора задуматися над генеральним прибиранням свого будинку. Хоча, часом, навіть після якісно проведеного генерального прибирання незабаром житло повертається в колишній вигляд... А це значить, що пора навчитися стежити і доглядати за своїм будинком. Як це зробити?



Звичайно, як і в будь-якій іншій справі, тут важлива мотивація. Запитайте себе – чому ви хочете і для вас так важливо, щоб удома була постійна чистота? Відповідь на це питання у кожного своя, але вона має бути для вас досить важливою, щоб ви не кинули цю затію або щоб вона не перетворилася на чергове витрачання часу без особливого результату, який можна було витратити і на щось більш корисне або приємне. А далі, керуйтеся простими правилами!

«У кожної речі є своє місце»

Нехай спочатку вам буде трохи складно, але дуже скоро, проявивши трохи дисципліни, ви зможете привчити себе і своїх домочадців до цієї думки. Коли ця думка вкорениться, ви помітите приголомшливий ефект – більше ніяких пультів на кріслі, книг на дивані, розкиданих речей і чашок біля комп'ютера.

«30 хвилин в день = вільні вихідні»

Приділяючи своєму будинку кожен день всього по 30 хвилин, ви позбавите себе від необхідності кожні вихідні починати з загального прибирання всього будинку. Натомість у вас з'явиться час на відпочинок, прогулянки, хобі та безліч інших речей, які вам цікаві.

«Поповнюйте арсенал господині»

Погодьтеся, робити прибирання за допомогою нових приладів і пристосувань куди приємніше, зручніше, швидше і ефективніше, ніж продовжуючи користуватися старими.

«Робіть прибирання тільки в хорошому настрої»

Цього правила важливо дотримуватися особливо на перших порах, щоб прибирання перестало у вас асоціюватися з чимось жахливим. Роблячи прибирання в гарному настрої, ви швидше зможете впоратися з поставленим завданням, та й результат буде значно кращим. Якщо ви прокинулися і у вас немає настрою прибирати, тоді відкладіть прибирання на півгодини і зробіть щось приємне для себе, щось, що підніме вам настрій, і після цього приступайте до домашніх обов'язків.

«Не забувайте про генеральне прибирання»

Навіть, коли ви привчите себе постійно стежити за чистотою в будинку, генеральне прибирання все одно доведеться робити. Як часто? Приблизно 1 раз на місяць-два. Але, з іншого боку, до цього заходу ніхто не заважає залучити всіх домочадців і перетворити прибирання в веселе сімейне проведення часу.

Не маєте часу, сил або бажання на регулярні прибирання? Зверніться на сайт service-management.com.ua - компанія «Др. Рьодгер Сервис Менеджмент» пропонує повний комплекс клінінгових послуг: генеральне та підтримуюче прибирання, миття вікон, прибирання після ремонту, чищення підлогових покриттів, килимів та м’яких меблів. Обрайте послугу, що вас цікавить, та замовляйте в режимі онлайн, не відходячи від комп’ютера!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас