Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно зберігати крем: важливі правила, які має знати кожна жінка

Як правильно зберігати крем: важливі правила, які має знати кожна жінка
 

Догляд за шкірою – важливий щоденний ритуал кожної жінки. І для справді хорошого результату важливо дотримуватись деяких правил. По перше, догляд має бути дійсно регулярним, потрібно використовувати лише якісну косметику; по-друге, необхідно правильно її зберігати. Адже, навіть найкраща та найефективніша косметика може зіпсуватися і не приносити бажаного ефекту. Тож про важливі правила зберігання кремів поговоримо у сьогоднішній статті.

Термін придатності крему

Звісно, косметика також має свій термін придатності, це ні для кого не секрет. Цей термін значно скорочується після того, як тюбик із засобом вперше відкриють. Тож після першого відкривання вашого крему ним можна користуватись не довше, ніж 1-1,5 роки. Також, термін придатності крему значно скорочують наші візити у баночку із засобом. Що мається на увазі? Кожного разу коли ми пальцями залазимо в банку з кремом – ми скорочуємо термін його придатності, тож краще купувати засоби із дозатором, або використовувати спеціальний (чи імпровізований) шпатель для того, аби взяти чергову порцію засобу.

Ванна – не місце для крему

Ми любимо зберігати наші засоби для догляду за обличчям у ванній, адже це зручно: вмили обличчя та одразу нанесли тонік, крем, - все під рукою. Але ванна кімната аж ніяк не підходить для зберігання таких засобів, тут постійні перепади температур, а ще – підвищена вологість. Умови, м’яко кажучи, не найсприятливіші для тривалого зберігання крему.

Крем у холодильнику?

Оптимальні умови для тривалого зберігання будь-якої косметики – темне, сухе місце, температура не вище 25°С, тож звичайна поличка у будь-якій шафі чудово підходить. Щодо того, чи потрібно зберігати косметику в холодильнику – такий спосіб зберігання стає актуальним в спекотну пору, коли температура в кімнаті сягає 30°С. Тоді справді є сенс помістити косметику в холодильник. Коли ж температура в домі помірна (18-25°С) переставляти косметику в холодильник немає потреби.

Якщо ж мова йде про органічну косметику, яка не містить консервантів – тут є особливі умови зберігання: у холодильнику і дуже недовго.

Якщо ви помітили, що косметичний засіб змінив свій зовнішній вигляд (консистенцію), став якось по-новому пахнути – краще припинити ним користуватися. Адже прострочені засоби є небезпечними. Від банальної неефективності до сильних алергічних реакції шкіри – все це «бонуси» косметики, термін придатності якої вийшов.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас