Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно доглядати за дитячою коляскою і автокріслом

Як правильно доглядати за дитячою коляскою і автокріслом
 

Всі ми знаємо: щоб дитяча коляска і автокрісло служили якомога довше і зберегли свій привабливий зовнішній вигляд, їм потрібен регулярний і правильний догляд. Провівши всі генеральні весняні прибирання вдома, подбайте і про дитячі речі, зокрема – про коляску і автокрісло, яким генеральна чистка потрібна не менше пари раз на рік.



З огляду на те, скільки всього проливається і розсипається в дитячій колясці і автокріслі, раз на тиждень або по мірі необхідності ви також повинні просто протирати їх, щоб уникнути розмноження бактерій. Зробити це можна дезінфекційною антибактеріальною серветкою або простим паперовим рушником, скропленим оцтом.

Якщо ж автокрісло або коляска дісталися вам вже в стані б/в, або ж ви просто вирішили влаштувати генеральне чищення дитячого транспортного засобу, це робиться наступним чином...

Чистимо дитяче автокрісло

Витратьтеся на захисний чохол для автокрісла, якщо у вас ще його немає. Вони зараз виготовляються з самих різних матеріалів, так що ви зможете купити той, що охолоджуватиме влітку і зігріватиме взимку. А найкраще те, що чохол захищатиме крісло від бруду, пилу і плям, зберігаючи його чистим.

Якщо ви тільки збираєтеся купувати автокрісло, вибирайте модель із знімною м'якою частиною, щоб її можна було прати окремо від каркаса.

Отже, щоб почистити автокрісло, вам потрібно:

- Зняти всі іграшки і тряпчані деталі (які передбачені знімними);

- Окремо помити всі детальки;

- Пропилососити тряпчані деталі, приділяючи особливу увагу складкам і щілинкам, в яких зазвичай збирається сміття.

Періть тряпчані деталі в холодній воді на делікатному режимі з м'яким порошком. Дайте їм висохнути природно – при кімнатній температурі. Ні в якому разі не мочіть ремені безпеки – протирайте їх вологою ганчірочкою або губкою. Дайте всім м'яким деталям остаточно просохнути перш ніж кріпити їх назад.

Чистимо дитячу коляску

• Відчепіть всі іграшки і знімні деталі.

• Помийте/виперіть всі деталі окремо.

• Періть м'які тряпчані деталі згідно з інструкціями виробника.

• Щоб запрати місцево плями на оббивці коляски, намочіть ганчірку м'яким миючим засобом або мильним розчином і потріть пляму. Сполосніть ганчірку і видаліть з м'якої поверхні коляски всі залишки мила.

• Протріть всв тверді запчастини коляски, а також колеса ганчіркою з універсальним дезинфікуючим засобом або звичайним оцтом. Дайте всім деталям остаточно висохнути.

• Якщо колеса коляски скриплять, змастіть їх мастилом, а також тут же перевірте, щоб вони були достатньо надутими.

• Щоб уникнути утворення цвілі на м'яких частинах коляски, зберігайте її в сухому прохолодному місці, коли не використовуєте.

Правильно доглядаючи за коляскою або автокріслом, ви зможете зберегти виріб в первозданному вигляді надовго – адже він може стати приданим для наступного малюка. Але зверніть увагу на те, що у коляски і автокрісла є свій «термін придатності», після якого вони не можуть гарантувати безпеку дитини.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас