Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Антивікові креми: чи варто надіятись на обіцяний ефект?

Антивікові креми: чи варто надіятись на обіцяний ефект?
 

Ми живемо в епоху маркетингу, реклама скрізь, вона нас просто переслідує. Люди звикли постійно щось купувати, інколи навіть не особливо задумуючись, чи справді так сильно потрібна їм та чи інша річ. Вже не кажучи про численні розчарування у ефективності товару, який мав справді задовольнити важливі для нас потреби, принаймні так обіцяла реклама, а тут… зовсім інший результат.



Подібна ситуація траплялася чи не з кожним і особливо вразливими тут є жінки. Адже маркетологи чудово розуміють, наскільки важливим для кожної дами є її зовнішній вигляд, краса, молодість, - от і маніпулюють нами. У сьогоднішній статті хотілося б поговорити про антивікові креми, на які багато з нас покладають чималі надії. Чи справді такі вони ефективні і чи можна очікувати обіцяного рекламою результату?

Чим дорожче – тим краще?

У багатьох в свідомості вже заклалося дане переконання: якщо я плачу великі гроші – ймовірно отримаю хороший результат. Ми ж сьогодні не будемо його спростовувати, адже дана тема дуже масштабна та стосується багатьох аспектів. Не порівнюватимемо і марок різних кремів, ставлячи якісь на п’єдестал і критикуючи інші. Та подумайте самі, якби дороговартісна косметика преміум класу справді могла прибрати всі зморшки з наших облич, - чи користувалась би таким попитом пластична хірургія та різного роду ін’єкції? Адже люди «з вищого світу» напевне можуть собі дозволити найякіснішу косметику. Тим не менше, саме вони є постійними клієнтами пластичних хірургів.

Наскільки глибоко проникає крем?

Ми купуємо дороговартісну косметику, з трепетом та надією наносимо її на обличчя, чекаючи «чудодійного» омолоджувального ефекту і в цей час не розуміємо: жоден крем не здатний проникнути у глибокі шари нашої шкіри. Крізь шкіру людини ледь проникає навіть така невелика молекула, як молекула води, не кажучи вже про хімічні сполуки, які містяться у кремах проти зморшок і мають виправити пошкодження, завдані волокнам колагену і еластину. Тобто виходить, яким би хорошим не був склад крему, зникнення зморшок чекати не варто, адже суть в іншому. Проблема старіння – це не лише проблема шкіри, наші м’язи теж з віком втрачають свою пружність, під дією сили гравітації відбувається їхнє поступове провисання. Шкіра ж, відповідно, покриваючи м’язи, які є каркасом нашого обличчя, повторює їхні контури – ось вам і некрасиві носо-губні складки, «бульдожі» щоки, опущені повіки…

Тимчасовий поверхневий ефект

Хтось скаже: як же так? Я ось нанесу крем і бачу ефект! Насправді антивікові креми здатні тимчасово замаскувати зморшки та сповільнити їх утворення. Безперечно, порада відмовитись від кремів є безглуздою, адже вони зволожують нашу шкіру, що вже має неабиякий «розгладжувальний» ефект: на зволоженій шкірі зморшки стають менш помітними. Проте такий результат нетривалий і ви маєте зрозуміти, що покладати перебільшені надії на такі засоби не варто.

Тож яким би дорогим та високоякісним не був ваш крем – він не здатен вирішити проблему зморшок повністю, подарувавши вам абсолютно гладеньку шкіру, чіткий овал обличчя.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас