Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Організовуємо зручне робоче місце для дитини

Організовуємо зручне робоче місце для дитини
 

Всі батьки розуміють, наскільки важливим є момент облаштування дитячого робочого місця, адже від нього багато в чому залежить і рівень успішності в навчанні, і навіть здоров'я дитини. Якщо робоче місце комфортне і красиве – там хочеться перебувати, там приємніше працювати і навіть легше вчитися. А ось якщо все навпаки – дитині не хочеться займатися, під час занять тіло знаходиться в неправильному положенні, вона сутулиться, а звідси і проблеми з хребтом... Тому грамотна організація максимально зручного робочого місця для своєї дитини – важливе завдання для всіх батьків.

Як вибрати?

Перед тим як купити меблі для дитячої робочої зони, ви повинні ознайомитися з важливими правилами. Адже саме від правильності вашого вибору залежить багато.

Дотримуючись загальних правил, меблі, звичайно ж, варто вибирати відповідно до зросту і віку дитини. Оптимальним рішенням тут буде придбати стіл стандартної висоти і крісло з регульованою висотою. Також можна придбати парту-трансформер, вона регулюється по висоті, що дуже зручно. А ось замінювати крісло табуреткою або лавкою не варто!

Про вибір столу...

Відстань від поверхні столу або парти до очей дитини має становити не менше 30 см. Дитина за робочим столом має сидіти так, щоб кут нахилу грудної частини тіла по відношенню до поперечної поверхні становив 145 градусів.

Прекрасно, коли парта має кілька рівнів, а робоча поверхня може бути як рівною, так і під нахилом, тобто можна змінювати кут нахилу поверхні. Присутність поперечини для ніг теж вітається. Така парта буде дійсно універсальною, підійде практично для будь-якого віку і росту дитини.

Про вибір стільця...

Що стосується стільця, експерти рекомендують купувати для дітей ортопедичні моделі. У таке крісло дитина сідає глибоко, спинка в ньому фіксується і встановлена таким чином, щоб дитина могла впертися попереком, що спонукає сидіти прямо. Звичайно ж, дуже важливо, щоб стілець регулювався по висоті, що дозволить йому «рости» разом з малюком.

А ось стосовно підлокітників – краще, коли їх немає, адже дитина під час занять може захотіти опертися на один з підлокітників, а тривале сидіння в такому положенні може викликати викривлення хребта.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас