Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Які продукти нас старять?

Які продукти нас старять?
 

Всі ми знаємо, що краса та молодість починаються з середини. Якими б дорогими та ефективними засобами для догляду за обличчям ви не користувалися, до яких радикальних методів косметології не вдавалися – все марно, якщо не змінити своє меню. У попередніх статтях ми вже говорили про продукти, які продовжують нашу молодість, сьогодні ж акцентуємо увагу на тих продуктах, про які варто навпаки забути, якщо ви хочете зберегти сяючий та свіжий вигляд, здоров’я і пружність своєї шкіри на довше.



Тож, які продукти нас старять? Ворога треба знати в обличчя!

Цукор

Почнімо з того, що білий цукор – це рафінований продукт, в процесі його обробки втрачається велика кількість поживних мікроелементів та інших корисних речовин, які містить цукор. Тож білий цукор – це «пусті» калорії, які відкладаються на наших стегнах і животі. Зрозуміло, що після вживання цукру рівень глюкози в крові підвищується, а це сповільнює синтез колагену і еластину в шкірі. Такий «бонус», звісно, негативно відображається на стані нашої шкіри.

Та сама історія з простими вуглеводами, які, розщеплюючись, перетворюються на цукор, а дальше – ви вже знаєте… Зловживаючи ними, ми ще й порушуємо мікрофлору кишечника, провокуючи додаткові проблеми зі шкірою у вигляді підвищеної жирності, висипань, акне.

Окремо варто виділити вироби із білої муки – теж прості вуглеводи та ще один рафінад. Білий хліб, всілякі булочки, торти, макарони, тістечка…Всі ці продукти містять білу муку, споживання якої відбивається на стані нашої шкіри так само, як і вживання будь-яких інших простих вуглеводів. Всі ці продукти краще замінити на вироби із борошна грубого помелу, цільнозернові каші.

Алкоголь

Згадайте стан своєї шкіри після гучної вечірки: тусклий колір, синці під очима, сухість… Алкоголь обезводнює організм, що, звісно, позначається на вигляді нашої шкіри. Також, після споживання алкоголю погіршується кровообіг в судинах, що впливає на колір шкіри. Метаболізуючись в печінці, алкоголь вивільняє вільні радикали – головні вороги нашої молодості.

Копченості та пряні страви

Після вживання гострої та пряної їжі розширюються кровоносні судини, посилюється потовиділення. Все це може призводити до появи подразнень на шкірі, почервонінь. Та, в той же час, деякі прянощі містять потужні антиоксиданти, які, безумовно, позитивно впливають на стан нашої шкіри.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас