Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи достатньо ви п´єте під час вагітності?

Чи достатньо ви п´єте під час вагітності?
 

Чи стали ви хотіти більше пити під час вагітності? Якщо так, то так і має бути. Як майбутня матуся, ви повинні не тільки дотримуватися дієти для вагітних, але і переконатися, що п'єте достатньо води. Тому в даній статті ми поговоримо про все важливе, що стосується цієї теми: чому так необхідно пити багато води під час вагітності, скільки саме потрібно пити, як переконатися, що ваша водичка безпечна.

Необхідність води для майбутнього малюка

Ви колись замислювалися над тим, як всі ці вітаміни і поживні речовини від вашої здорової їжі потрапляють до майбутнього малюка? Все починається з води, яка допомагає вашому організму засвоювати необхідні поживні речовини, підживлювати ними клітини і транспортувати вітаміни, мінерали та гормони в кров. Кров, багата поживними речовинами, потім потрапляє в плаценту і безпосередньо до дитини – і все це завдяки простий H2O.

Під час вагітності вам потрібно більше води

Щоб ваш організм працював злагоджено під час вагітності, очевидно, що вам потрібно пити більше води кожен день. Експерти кажуть, що майбутнім мамам, що проживають в помірному кліматі, потрібно випивати 12-13 склянок води (маються на увазі склянки на 200-250 мл) на день. Пийте розмірено, щоб вода надходила плавно і рівномірно, а також намагайтеся розділяти кількість необхідної води на весь день. Щоб не забувати пити, носіть пляшечку води з собою і пийте потихеньку протягом дня. Також обов'язково пийте до, під час і після тренування, якщо ви ходите на якісь заняття для вагітних. І не забувайте пити у спеку. Врахуйте, що якщо ви відчуваєте спрагу, організм підказує вам, що йому потрібно більше водички.

Як зрозуміти, чи ви п'єте ви достатньо води? Якщо ви часто і регулярно бігаєте в туалет, а ваша сеча світла або прозора, ви п'єте достатньо.

Безпечна вода для майбутньої мами

Звичайно ж, під час вагітності ви повинні пити виключно чисту воду. Водопровідній воді в нашій країні довіряти не доводиться, тому почніть замовляти питну воду в баклагах або купіть надійний побутовий фільтр. Вибирайте фільтр в залежності від регіону, в якому живете – дізнайтеся, чим забруднена вода у вашій місцевості, щоб вибрати найбільш ефективну для вас очищувальну систему.

Вода допоможе впоратися з багатьма неприємними симптомами вагітності

Інфекції сечових шляхів, запори, геморой

Зараз, коли ви «в положенні», ви не тільки їсте і п'єте, але і ходите в туалет за двох. Пиття води допоможе розчинити залишкові продукти життєдіяльності і вивести їх з нирок. Крім того, водичка розбавляє сечу, що не тільки сприяє ефективному очищенню, але і запобігає розвитку сечових інфекцій (сеча, яка довго затримується в сечовому міхурі, стає сприятливим середовищем для розвитку бактерій), як і інфекцій сечового міхура і нирок (які також є різновидами сечових інфекцій).

Рясне пиття води також допомагає кишечнику опорожнюватися, виводячи тверді залишки життєдіяльності організму швидше і ефективніше. Так що, водичка допоможе вам запобігти запорам або впоратися з цією проблемою. А запори можуть стати причиною геморою, так що, випиваючи достатньо води щодня, ви знову виграєте!

Втома, головний біль, набряклість і перегрівання

Тут дійсно жарко чи це від того, що ви вагітні? Це правда, вам буде спекотніше, коли ви носитимете малюка. Але якщо ви будете пити достатньо води, ваша система терморегуляції працюватиме злагоджено і ефективно, охолоджуючи організм через піт.

Постійне питво також допоможе впоратися зі втомою під час вагітності і запобігти появі головного болю. Ще водичка допоможе вашому організму ефективніше позбавлятися надлишкового натрію, що мінімізує набряклість.

Вода – не єдиний спосіб «зволожити» організм

Якщо пити тільки одну воду вам швидко набридає, спробуйте додати в свій «питний» раціон молоко (нежирне), газовану мінеральну воду, воду, ароматизовану шматочками натуральних фруктів і ягід, фруктові та овочеві соки (стежте за кількістю цукру у фруктових соках і натрію – в овочевих), чаї з мінімальним вмістом кофеїну. Пити солодку газовану воду вам, звичайно ж, не рекомендується, як і кофеїновмісні напої.

Також пам'ятайте, що близько 20% нашої денної норми води надходить з їжею. Найбільше води містять фрукти: близько 140 гр – в склянці кавунової м'якоті, близько 125 гр – в середній груші або склянці полуниці, близько 110 гр – в середньому апельсині. А курячий бульйон, який також ефективно бореться з першими ознаками застуди, містить близько 170 гр води (в 1 склянці бульйону).

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас