Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Полуниця для стрункої фігури

Полуниця для стрункої фігури
 

Ось і настав довгожданий для багатьох сезон полуниці! Ми любимо цю запашну ягоду за її неповторний смак, а ще – полуницю легко поєднувати з іншими продуктами, з неї можна приготувати безліч кулінарних шедеврів. А основне, мабуть, це корисні властивості королеви ягід – полуниці. Не даремно природа дарує нам врожай полуниці навесні, після довгої зими, коли наш організм виснажений авітамінозом.



Тож налягайте на полуницю і організм віддячить бадьорістю та гарним самопочуттям, адже в ягоді вітамін С, який зміцнить наш імунітет, вітаміни групи В – природні «енергетики», які, також, позитивно впливають на роботу нервової системи, вітамін Е – так-званий «вітамін молодості», антиоксидант, фолієва кислота, яка бере активну участь в процесах кровотворення, каротин, йод, залізо, цинк, кальцій, калій, магній, фосфор… А ще – органічні кислоти, пектин і клітковина! Тож полуничний сезон просто не може залишитися поза вашою увагою. Є ще одна хороша новина - полуниця низькокалорійний продукт, в 100 г червоної ягоди міститься лише 30,7 ккал!

Їжте полуницю і худніть!

Завдяки цілющому складу, полуниця багата корисними властивостями. Зокрема, вона прекрасно очищає організм. Окрім сечогінної та потогінної дії, полуниця очищає кишківник та кров, покращує обмінні процеси. Ось чому сезон полуниці – прекрасний і дуже смачний спосіб скинути зайві кілограми. Червона ягода є джерелом полісахаридів та органічних кислот, тому сприяє нормалізації мікрофлори кишечника, допомагає зв’язати і вивести з організму токсини і важкі метали. Також, королева ягід сприяє розщепленню жирів і нормалізації рівня цукру в крові (незважаючи на солодкий смак!), а полуничні розвантажувальні дні – прекрасний спосіб відчути легкість. Влаштуйте і собі полуничні детокс-процедури та оцініть усю користь ароматної ягоди!

Полуниця очищає організм

Клітковина – «природна губка», яка, проходячи по травному тракті, очищає його. Вона прибирає залишки травних соків, жовчі, активізує роботу кишечника. А ще, клітковина знижує рівень «поганого» холестерину. Тож полуничне очищення – це справді ефективно і корисно!

І ще один чудовий «бонус» для всіх любителів червоної ягоди. На весні ми часто скаржимось на брак енергії, організм виснажений і кволий. Та чи знаєте ви, що у полуниці присутня органічна щавлева кислота, яку організм може використовувати як джерело енергії. Тож кілька ягід на сніданок з улюбленою кашею замінять ранкову каву та чудово збадьорять ваш організм!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас