Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Поради для яскравої, красивої посмішки

Поради для яскравої, красивої посмішки
 

На жаль, багато хто з нас незадоволені своєю посмішкою і хотіли б зробити її гарнішою, яскравішою, виразнішою. Насправді, це можливо. Від правильного догляду за ротовою порожниною до стоматологічних процедур і навіть правильного вибору макіяжу – в даній статті ми розповімо, як ви можете зробити свою посмішку максимально ефектною.



Слідкуйте за тим, що ви п'єте

Напої, які можуть залишити пляму на білій сорочці (чай, кава, кола, червоне вино), також фарбують ваші зуби. Постарайтеся скоротити кількість уживаних напоїв, що впливають на колір зубної емалі, а також, щоб зубки довше залишалися білими, після таких напоїв обполіскуйте ротову порожнину водою.

Зубна щітка, нитка, ополіскувач

Якщо ви хочете виблискувати своєю усмішкою, дотримуйтеся елементарних правил гігієни. Чистіть зуби двічі на день, а ще краще – після кожного прийому їжі. Міняйте зубну щітку кожні 3-4 місяці або раніше, якщо її щетина демонструє ознаки зносу. Як мінімум раз на день користуйтеся зубною ниткою, а також регулярно користуйтеся ополіскувачем для ротової порожнини, щоб запобігти появі нальоту на зубах і неприємного запаху з рота. А також час від часу (в міру необхідності) звертайтеся до стоматолога за професійним чищенням зубів.

Професійне відбілювання зубів

Якщо ви хочете освітлити зуби і видалити темні ділянки з їх поверхні, можете спробувати відбілити зуби. Краще це все ж робити в клініці, де за процесом спостерігатиме фахівець. Також ваш стоматолог може вам дати професійний набір для відбілювання зубів на дому. В цьому випадку строго дотримуйтесь його вказівок, щоб відбілювання було максимально ефективним і не нашкодило зубам.

Домашнє відбілювання зубів

Освітлити зубну емаль можна і в домашніх умовах. Наприклад, відбілюючі зубні пасти ефективно видаляють темні плями з поверхні зубів. Також є безліч найрізноманітніших гелів, олівців, ополіскувачів і просто домашніх рецептів для відбілювання зубів, але будьте обережні з такими засобами.

Корекція ясен

Є така процедура, як подовження коронки зуба – при цьому обрізаються зайві тканини ясен і оголюється більше зуба. Така операція триває недовго – до або близько години, в залежності від кожної окремої ситуації.

Брекети

Так, вони не тільки для дітей. За допомогою брекетів можна відкоригувати розташування зубів – вирівняти зубний ряд або позбутися щілин між зубами. Багато сучасних брекетів робляться з кераміки в колір зубів або мають прозорі пластикові пластини, тому вони набагато менш помітні. Іноді для вирівнювання зубного ряду потрібно всього 6-12 місяців.

Правильний макіяж для білосніжної усмішки

Щоб ваші зуби здавалися білішими, віддавайте перевагу помаді і блиску для губ рожевого, вишневого, сливового, бордового кольору (марсала). Синюваті і рожеві тони візуально зроблять зуби менш жовтими. Також косметика, в складі якої є кориця або м'ята, стимулюватиме приплив крові до губ, завдяки чому губки здаватимуться пишнішими.

Емоційна сторона посмішки

Намагайтеся посміхатися частіше, адже це неймовірно корисно! Навіть коли ви переживаєте стрес, постарайтеся посміхнутися, і ви відчуєте себе набагато краще. Посмішка знижує кров'яний тиск і стимулює вироблення природних знеболюючих в організмі. А також люди частіше довіряють усміхненим і вважають їх молодшими.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас