Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Правила догляду за м´якими меблями

Правила догляду за м´якими меблями
 

Ніщо так не псує зовнішній вигляд м'яких меблів, як старі плями від розлитого чаю, кави або вина. Навіть якщо до меблів ставитися дуже уважно і акуратно, таких забруднень не уникнути. А що потім? Купувати новий диван або міняти оббивку? Навіщо, якщо всього цього можна уникнути, знаючи прості правила догляду за м'якими меблями, які дозволять зберегти первозданний вигляд вашому дивану на довгі роки.

Як доглядати за м'якими меблями

Для того щоб якомога довше зберегти первинний вигляд оббивної тканини існує два види чистки – волога і суха. Остання проводиться пилососом з м'якою насадкою і дозволяє очистити поверхню меблів від крихт, пилу і шерсті домашніх тварин. Її потрібно проводити регулярно ручним пилососом або звичайним домашнім з м'якою насадкою.

Отже, правило №1: «Користуючись звичайним пилососом, використовуйте низькі, в крайньому випадку, середні обороти – цього достатньо, щоб очистити поверхню і не пошкодити структуру тканини, а м'яка щітка захистить від додаткових ушкоджень».

Вологе прибирання варто проводити в тому випадку, якщо на оббивці з'явилася видима пляма або в разі, коли сухе прибирання неможливе, наприклад, ваш улюблений диван оббитий дуже м'якою делікатною тканиною, яку пилосос може пошкодити. В останньому випадку для прибирання використовується чиста волога ганчірка, якою і протираються меблі.

Якщо ви помітили пляму або тільки пролили щось на поверхню дивана, запам'ятайте правило №2: «Свіжу пляму видалити набагато простіше, ніж застарілу, тому приступати до чищення потрібно відразу, як тільки ви помітили забруднення». Як правило, позбутися основної маси забруднень можна за допомогою слабкого мильного розчину або піни для чищення автосалону. Для приготування мильного розчину використовуйте нейтральне мило.

Перед тим, як приступити до очищення м'яких меблів, запам'ятайте правило №3: «Спочатку випробуйте засіб для чищення на клаптику тканини або в непомітному місці, а потім приступайте до очищення забруднення на видному місці». Різні тканини по-різному можуть реагувати навіть на найпростіші засоби, тому, щоб не зіпсувати зовнішній вигляд улюбленого дивана, не лінуйтеся тестувати миючі засоби.

Правило №4: «Очищати м'які меблі можна тільки за допомогою м'якої поролонової губки, ні в якому разі сильно не тріть тканину і не використовуйте щітки – це зашкодить тканину і зіпсує зовнішній вигляд меблів».

Після очищення мильним розчином обов'язково протріть поверхню чистою вологою ганчіркою. Як би вам не хотілося скоріше позбутися плями, пам'ятайте правило №5: «Ніколи не використовуйте додаткові засоби для сушки поверхні (фен, праска), дайте тканині висохнути природним шляхом». Максимум, що ви можете зробити – це після очищення промокнути вологе місце сухим паперовим рушником, ввібравши зайву вологу.

Якщо таким способом видалити плями не вдалося, тоді правило №6: «Не експериментуйте, якщо не вдається впоратися з плямою простими методами, краще звернутися до професіоналів».

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас