Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати кросівки, в залежності від призначення

Як вибрати кросівки, в залежності від призначення
 

Сучасні бренди пропонують величезний вибір товарів як для занять спортом на професійному або аматорському рівні, так і просто для комфортних прогулянок. Ті, хто займається спортом постійно, звичайно ж, знають нюанси і відмінності, ну а якщо ви не спортсмен, як підібрати відповідний одяг або взуття, щоб не переплатити і отримати максимум комфорту? Секретами того, як правильно вибрати зручні, практичні і красиві кросівки для себе, ми поділимося далі.



Для бігу

Якщо ви обожнюєте починати свій день з невеликої ранкової пробіжки і спеціально для цих цілей підбираєте собі кросівки, тоді зверніть увагу на супінатор. Справа в тому, що під час бігу навіть на невеликій швидкості по твердому покриттю, як наприклад асфальт, чиниться сильний вплив на колінні суглоби. Пробіжись ви по такій поверхні в балетках, у вас тут же заболять коліна.

Кросівки з хорошим супінатором будуть амортизувати надмірне навантаження, таким чином, від бігу навіть по асфальту або на хорошій швидкості ви будете отримувати максимум користі, без шкоди для ваших ніг. Такі ж моделі, як для бігу, з амортизуючою п'ятою, ідеально підходять і для тренажерного залу, особливо для виконання силових вправ, а також занять фітнесом, степ-аеробікою або зумбою, де потрібно багато стрибати.

Для спортивних ігор

Любите пограти в баскетбол, великий теніс або інші рухливі ігри? Тоді зверніть увагу на моделі з тонкою, близько 1,5 - 2 см, і спеціальною рельєфною підошвою. Такі кросівки мають відмінну рису – рельєфну окружність в районі основи великого пальця або 2-3 кола в районі подушечок пальців. Навіщо? Коли ви активно рухаєтеся в різних напрямках, вам необхідно хороше зчеплення, щоб не втратити рівновагу і не впасти. Така конструкція підошви забезпечить вам максимальну чіткість рухів, і ви зможете повністю віддатися грі, забувши про слизьку поверхню під ногами.

Цей вид кросівок, в порівнянні з першими, як правило має більш полегшену конструкцію, завдяки чому може підійти і для бігу на довгі дистанції по м'якому покриттю, наприклад, ґрунтовій дорозі, а також для занять спортивними танцями та іншими видами спорту, де не стільки розвивається швидкість рухів, скільки важлива точність їх виконання.

Для прогулянок

Якщо ви любите походити пішки і вас не лякають круті стежки, а навпаки, так і манить пройтися по якомусь пішому туристичному маршруту, тоді вам потрібні кросівки, які ідеально сидітимуть на нозі, забезпечуючи необхідну підтримку. Відмінним варіантом можуть стати трохи завищені до гомілки кросівки, які фіксуватимуть стопу і гомілковостопний суглоб, запобігаючи травмам. При цьому ви повинні добре відчувати поверхню під ногами, а значить, підошва таких кросівок повинна бути м'якою та гнучкою.

Для відпочинку і стильного образу

Практично кожен сучасний виробник спортивного одягу має лінійки як для реальних занять спортом, так і чисто декоративну лінію, яка більше призначена для красивого образу в спортивному стилі. Якщо ви підшукуєте просто красиві кросівки, тоді зверніть увагу на модні в цьому сезоні білосніжні скейтерські моделі на потовщеній підошві або на моделі на невеликій, але милій і акуратній танкетці в неонових тонах. Заздрість подруг і захоплені погляди вам будуть забезпечені, але ось потренуватися в такому взутті точно не вдасться.

Сподіваємося, ця стаття була корисною для Вас, і з новою парою кросівок ви зможете закохатися в своє захоплення ще сильніше. Будьте здорові і приємного шопінгу!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас