Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Якщо натерло ноги…

Якщо натерло ноги…
 

Натерті ноги, неприємні мозолі…знайомо? Влітку ситуація, зазвичай, погіршується. Адже від спеки ноги набрякають і навіть не нове взуття, яке носять не перший сезон, може почати натирати. Що ж робити? Невже ходити з натертими ногами влітку, постійно накульгуючи та терплячи дискомфорт – це вирок для декого?



Найперше, на що варто звернути увагу – якість взуття. Адже як би добре ви не доглядали за шкірою на ступнях, які б ефективні засоби проти мозолів не використовували, але якщо ходите в незручному взутті із штучних матеріалів – проблеми навряд вдасться уникнути. Всім відомо, що взуття краще купувати в другій половині дня, коли ноги вже втомились і, якщо є така схильність, набрякли – тоді ризик купити замалу пару взуття, яка потім натиратиме, значно зменшується.

Якщо ви схильні до утворення мозолів, варто уникати тонких ремінців в дизайні літнього взуття, стрімких підйомів і незручних каблуків. Якщо ж маєте взути незручне взуття до особливого випадку, придбайте в аптеці захисні гелеві смужки, які допоможуть вберегти ноги від натирань. Також, уникнути проблеми допоможе тальк чи спеціальна пудра для ніг, є навіть протимозольний олівець – його теж варто мати тим, хто страждає від проблем швидкого натирання шкіри стоп. Ці засоби адсорбують вологу і роблять шкіру шовковистою.

Якщо ж ноги ви все-таки натерли, здійсніть декілька маніпуляцій, що допоможуть пришвидшити процес загоювання. Зробіть ванночку для ніг із морською сіллю, або содою, чи мильним розчином. А от проколювати мозолі не варто – це загрожує інфікуванням. Якщо ж пухирець лопнув сам, - промийте вражене місце перекисом водню і обробіть спиртовим розчином для дезінфекції, залиште гоїтись (заклеюйте пластиром лише тоді, коли потрібно йти з дому, коли ж ви вдома - нехай ніжки постійно будуть відкриті, так ранка швидше гоїтиметься).

Дієвим заспокійливим засобом для натертих ніг стане свіжозірваний лист алое, капустяний лист, подорожник. Прикладіть цілющий засіб, дарований природою до ушкодженого місця та зафіксуйте, залиште на ніч.

Ну і не забувайте про щоденний догляд за ніжками: часті пом’якшувальні ванночки, масаж стоп та змащування живильними засобами не тільки вбережуть від утворювання натоптнів і мозолів, а й покращать зовнішній вигляд шкіри стоп, що особливо актуально в сезон босоніжок.

Звісно, існують складні випадки, коли справитись з проблемою мозолів та натоптнів в домашніх умовах не виходить – тоді варто звернутись до фахівця, який зможе видалити болючу проблему за допомогою лазерного методу, азоту і т. ін.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас