Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Кабачок – справжній король літа

Кабачок – справжній король літа
 

Мабуть, усім відомо, що кабачок – справжній друг нашого здоров’я і краси. Але чи знали ви, що фахівці Європейської спільноти дієтологів назвали цей овоч рекордсменом за позитивним впливом на організм людини?! В чому ж заслуги кабачка? Звісно – це і багатий склад, і низький гіпоглікемічний індекс, а головне – кабачок називають біощіткою, яка «вимітає» з організму все непотрібне, творячи ефект детоксикації. А ще, кабачок унікальний тим, що споживати його можна всім, протипоказань до вживання даного продукту зовсім небагато і це не може не радувати. Отож, про неймовірну користь короля літа - кабачка ми вирішили поговорити у розпал його сезону.



Очищувальні властивості кабачка – на вагу золота

Завдяки чому кабачок набув слави біомітли для нашого організму? Вся справа у пектинових речовинах та клітковині, які не лише виводять шкідливі речовини, а й сприяють нормалізації моторної та секретної функцій кишківника, а ще – перешкоджають всмоктуванню жирів. Тож кабачок – незамінний продукт для тих, хто бореться із ожирінням, прагне схуднути, корисний для людей, які мають порушений обмін речовин, знахідка для тих, хто бажає очистити свій організм від усього зайвого.

Смачний і низькокалорійний!

Продовжуючи перелічувати усі переваги кабачка, не можемо не згадати про його низьку калорійність – всього 20-24 кілокалорій на 100 г, тож даний продукт має низький гіпоглікемічний індекс, а така інформація не може не тішити людей, які страждають від цукрового діабету. Також, кабачок сприяє виведенню зайвої рідини з організму, допомагає при набряках. А ще, вживання кабачка очищує судини, знижує рівень «поганого» холестерину. Не даремно кабачок вважається універсальним продуктом, який можна споживати не лише людям, хворим на цукровий діабет, а й тим, хто має проблеми із шлунково-кишковим трактом, хвороби нирок і сечового міхура, печінки, підшлункової залози. А от людям, які схильні до діареї, тим, хто страждає від ниркової недостатності з великим вмістом калію в крові кабачок слід споживати обережно.

Невеликі кабачки – найкорисніші

Найкориснішими вважаються невеликі плоди (розміром 10-20 см) із м’якою шкіркою та недостиглим насінням. У м’якоті таких плодів найбільше поживних речовин. До речі, не можна не згадати про цінний склад кабачка, який багатий мікро- і макроелементами (залізо, калій, фосфор, магній, йод, мідь…).

Тепер ви розумієте, чому у заголовку статті ми назвали кабачок королем літа. Смакуйте користь!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас