Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Кабачковий сезон: рецепти смачних та легких літніх страв

Кабачковий сезон: рецепти смачних та легких літніх страв
 

В одній із попередніх статей ми розповідали вам про користь короля літнього столу – кабачка. Окрім легкого смаку, він радує багатим вітамінним і мінеральним складом. Кабачок дуже корисний для нашого організму, до того ж є низькокалорійним продуктом. Він ідеально підходить для легкого літнього меню, є справжньою знахідкою для тих, хто дбає про фігуру. Тож пропустити сезон кабачка – це просто не серйозно. Аби він пройшов максимально смачно – скористайтеся нашими рецептами.

Кабачковий суп-пюре

1 л овочевого бульйону
4 невеликих кабачки
1 морквина
3 середніх картоплини
1 цибулина
2 -3 зубці часнику
2 ст. л. оливкової олії
сіль, перець

Овочі почистити від шкірки та порізати приблизно однаковим кубиком (невеликого розміру). В каструлі з товстим дном розігріти трохи олії, на якій підсмажити нарізані цибулю і часник, додати кабачки та інші овочі, посолити і поперчити та тушкувати ще протягом 5-7 хвилин, помішуючи. Після цього долити бульйон та продовжувати варити суп до м’якості овочів. Готовий суп збити за допомогою блендера до однорідної консистенції, ще раз закип’ятити. Подавати зі сметаною, грінками і свіжою зеленню.

Кабачкові оладки

1 середній кабачок
1 морквина
70 г борошна
2 ст. л. соняшникової олії
сметана
сіль, чорний перець до смаку
зелень кропу

Кабачок натерти на крупній тертці, відтиснути зайву воду. Морквину теж натерти на терці. Додати борошно, сіль та перець і ретельно перемішати. Викладати на розігріту сковороду з олією, обсмажувати з обох сторін до золотистості. Подавати зі сметаною та присипавши свіжою зеленню кропу.

Кабачки, фаршировані м’ясом

4 середніх кабачки
200 г яловичини
200 г свинини
2 цибулини
100 г рису
50 г рослинної олії
300 г помідорів
400 мл овочевого бульйону
50 г сметани
сіль, перець, мускатний горіх

На м’ясорубці перемолоти м'ясо з 1 цибулиною, посолити та поперчити, додати 2 щіпки мускатного горіха, попередньо відварений рис - все ретельно вимісити. Кабачки очистити від шкірки та нарізати шматками приблизно по 8 см завтовшки, вийняти серцевину. Фаршем наповнити кабачки і викласти у форму для запікання. На олії обсмажити цибулю, до неї додати перетерті через сито помідори (попередньо помідори бланшувати та зняти шкірку) та овочевий бульйон, посолити і поперчити. Залити кабачки отриманим соусом та готувати у розігрітій до 180°С духовці 25-30 хвилин. Подавати зі сметаною.

Смачного!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас