Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Правила приготування курки і помилки, які допускають господині

Правила приготування курки і помилки, які допускають господині
 

Смачно приготована курочка – вершина майстерності господині. Але навчитися готувати досить пісну курку так, щоб вона була соковитою, смачною і ароматною, не так уже й просто. Хочете удосконалити свою майстерність? Або, можливо, ви до сих пір допускаєте деякі з поширених помилок при приготуванні курочки? У будь-якому випадку, наша стаття буде корисною!

Найпоширеніші помилки в приготуванні курки

Помилка №1: Не приділяти належної уваги вибору тушки

Так, в наш час найпростіше зайти в супермаркет і вибрати одну з тушок за вагою. Але смак домашньої курки дуже сильно відрізняється від «ватяної» бройлерної. Тому, якщо у вас є можливість, завжди купуйте домашню птицю. Її м'ясо набагато духмяніше і соковитіше за рахунок більшої кількості черевного жиру.

Помилка №2: Не бійтеся переборщити з приправами

Сіль, спеції і приправи допомагають не тільки зробити прісне куряче м'ясо смачнішим, завдяки ним на шкірці з'являється цей красивий коричнево-золотистий рум'янець. Тому перш, ніж відправляти курку в духовку, гарненько натріть її сіллю і перцем. Також ви можете використовувати будь-які подрібнені спеції і трави на свій розсуд або купити готовий сухий маринад для курки. Ще смачнішою і ароматнішою вийде курочка, якщо її приправити і зсередини, наприклад, нарізаними цитрусовими, гілочками ароматних трав, часником або цибулею.

Помилка №3: Ніколи не готуйте холодну або мокру тушку

Перш ніж ставити курку в духовку, дайте їй час досягти кімнатної температури. На це їй буде потрібно близько 30-45 хвилин. Якщо ви будете ставити тушку готуватися прямо з холодильника, вона буде пропікатися довше і нерівномірно. Також завжди просушуйте курочку перш, ніж готувати, щоб її шкірка вийшла рум'яною і не розм'якла. Тушку не треба й обполіскувати або ж, ополоснувши, обов'язково обтерти паперовими рушниками.

Помилка №4: Вибирайте правильний режим приготування

У вас є два варіанти приготування курочки: повільно на маленькому вогні або швидко на великому. А щоб зробити правильний вибір, ви повинні вирішити, яку курочку хотіли б з'їсти – м'яку з м'ясом, яке буквально розпадається, або запечену з хрусткою скоринкою (відповідно). У першому випадку готуйте тушку при температурі близько 150°С близько 3 годин, у другому – при 220°С до години. Показник готовності - рум'яна шкірочка і прозорий сік, якщо курку надрізати.

Помилка №5: Не дати страві постояти

Щоб соки з м'яса розподілилися рівномірно, дістаньте готову курочку з духовки, викладіть на блюдо і дайте постояти 15 хвилин. Крім того, за цей час вона охолоне настільки, щоб її було комфортно їсти.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас