Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Можливо, ви п´єте воду неправильно?

Можливо, ви п´єте воду неправильно?
 

Пити достатньо води – звучить не так вже й складно, правильно? Просто потрібно пити більше води. Так, це корисно, але є поширені помилки, які багато хто з нас робить. Особливо ж ця тема актуальна зараз, в сезон спеки. Тому далі ми поговоримо про те, як пити таку корисну H2O правильно, щоб отримати від неї максимум користі і уникнути зневоднення (незважаючи на рясне пиття).



Помилка 1: Пити воду під час тренування, але не перед ним

Навіть якщо ви попиваєте водичку під час тренування, ви можете відчувати дискомфорт і головні болі, якщо не випили води перед заняттям спортом. Як кажуть експерти, за півгодини до тренування необхідно випивати хоча б склянку води.

Помилка 2: Пити 8 склянок води на день

По-перше, зараз експерти говорять не про 8, а в середньому про 11,4 склянок води на день. По-друге, ця норма може змінюватися від людини до людини. Кількість H2O, необхідної вам щодня, залежить від вашої ваги, а також плану харчування, адже рідину ви отримуєте і з фруктів і овочів, супів, чаю, кави, соків і т.д. Наприклад, одне яблуко може вгамувати потребу в склянці води. В середньому, щоб розрахувати, скільки води вам необхідно випивати щодня, розділіть свою вагу на два, і ви отримаєте кількість унцій – стільки рідини вам і потрібно.

Помилка 3: Не пити чай і каву

Думка про те, що чай і кава зневоднюють через кофеїн, що міститься в даних напоях, помилкова. Так, кофеїн має сечогінну дію, але чай і кава самі по собі є рідиною, тому краще вже пити їх, ніж взагалі нічого.

Помилка 4: Пити воду занадто рідко

Якщо ви відчуваєте спрагу, так, ви повинні пити воду. Те ж стосується тренувань і спеки. Але всупереч поширеній думці, це не єдині випадки, коли ви повинні пити. Пити воду потрібно постійно і регулярно: сидячи за комп'ютером, бігаючи по повсякденних справах і т.д. Чим би ви не займалися, який би спосіб життя не вели, пийте воду рівномірно протягом дня – тільки так вона принесе максимальну користь організму.

Помилка 5: Плутати спрагу з голодом

Випивайте склянку води перед їжею, щоб зрозуміти, чи дійсно ви хочете їсти. Багато людей плутають потребу в воді з потребою в їжі. Харчуйтеся як зазвичай, але намагайтеся не забувати про воду. Запивайте їжу і снеки (не відразу, а перед їжею або через деякий час після), і ви завжди будете почувати себе чудово. Також ставте біля себе на ніч склянку води, а вранці перш за все – випийте її, і ви будете почуватиметься набагато краще протягом усього дня, що залишився.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас