Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Остеопатія – що це, і що лікує лікар-остеопат?

Остеопатія – що це, і що лікує лікар-остеопат?
 

Все частіше останнім часом з'являються альтернативні методи лікування, відмінні від традиційної медицини, здатні впоратися з різного роду захворюваннями. Одним з таких напрямків є остеопатія – м'який немедикаментозний і атравматичний вид діагностики та лікування порушень, які визначаються фахівцем за допомогою власних рук, а значить, остеопатія ідеально підходить як новонародженим, так і людям похилого віку.



З кожним роком такий вид відновного лікування, як остеопатія, стає все більш популярним в нашій країні, хоча в західних країнах цей метод є провідним в попередженні та лікуванні деяких захворювань. В чому секрет?

По-перше, в тому, що за допомогою остеопатії лікуванню піддаються не тільки захворювання опорно-рухового апарату або нервової системи, а й хронічні хвороби внутрішніх органів, даючи відмінні результати.

По-друге, цей метод заснований на новітніх технологіях і знаннях в області тіла, завдяки чому частіше можна поставити більш точний діагноз, ніж аналогічний, поставлений за допомогою дорогої сучасної апаратури, на додаток до всього досвідчений лікар-остеопат виявить справжню кореневу причину відхилення, а не тільки компенсаційну реакцію організму.

Вплив на організм під час остеопатичного лікування дуже м'який, тому цей вид лікування і діагностики доступний в будь-якому віці. Як правило, курс лікування займає до 8 сеансів, а перший ефект від пройденої процедури ви зможете відчути вже протягом першого дня. Впливаючи дуже м'яко на різні органи, остеопатія дозволяє не тільки позбутися проблеми, але і в загальному зміцнити організм, зробити його більш стресостійким і здоровим, у всіх сенсах цього слова.

На відміну від інших видів нетрадиційної медицини, як мануальна терапія, гомеопатія, рефлексотерапія, біоенергетика та інші, остеопатія має наукове обґрунтування, і деякі її методики застосовуються на постійній основі в невралгії.

Що має відрізняти лікаря-остеопата від інших лікарів? Обов'язково закінчена вища медична освіта, великий досвід роботи в певній сфері і докладні знання в області структури тіла людини. Якщо у фахівця немає відповідної освіти, навряд чи варто довіряти йому своє здоров'я.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас