Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дерев´яний посуд: як чистити і доглядати

Дерев´яний посуд: як чистити і доглядати
 

Дерев'яний посуд прийшов до нас із Стародавнього Єгипту, і до сих пір він не втрачає своєї популярності. У кожної господині на кухні знайдеться хоча б кілька предметів кухонного приладдя з дерева, і причин тому безліч. Дерев'яним посудом зручно готувати, а ще завдяки ньому кухня стає набагато більш затишною, по-справжньому домашньою. Так, доглядати за ним складніше, ніж за звичним металевим, але якщо навчитися це робити правильно, він прослужить не один десяток років.



Незважаючи на величезну різноманітність матеріалів, з яких виготовляється сучасний кухонне посуд, і популярність силікону зокрема, господині знову починають віддавати перевагу дереву. І все завдяки його екологічності, витривалості і функціональності. Дерев'яні ложки та лопатки, наприклад, не шкодять покриттю сучасних каструль і сковорідок, а також дерево не виділяє шкідливих хімічних сполук і не вступає в реакцію з продуктами під час їх приготування.

Мабуть, найбільшим недоліком дерев'яного посуду є те, що його не можна просто кинути в посудомийну машину разом з рештою кухонного посуду. І багато господинь не знають, як правильно чистити і доглядати за кухонним приладдям з дерева, щоб воно на роки зберігало свій первозданний вигляд. Тому ми підготували для вас найважливіші поради про те, як піклуватися про дерев'яний посуд, що потрібно робити, а чого не можна, щоб він прослужив максимально довго.

Поради по догляду за дерев'яним посудом

• Ані дерев'яний посуд, ані дощечки з дерева не можна мити в посудомийці. Гарячий пар і тривалий вплив гарячої води шкодять дереву, через що воно може потріскатися.

• Мийте дерев'яний посуд в мильній гарячій воді якомога швидше після використання.

• Не залишайте кухонне приладдя з дерева замоченим в воді на тривалий час.

• Після миття протріть посуд рушником і залиште сохнути до кінця на відкритому повітрі.

• Якщо дерево просочилося запахом будь-яких продуктів, потріть посуд шматочком лимона і залиште висихати на відкритому повітрі.

• Регулярно наносіть на дерев'яний посуд мінеральне масло, щоб він не пересох і не потріскався.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас