Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вареники: 3 варіанти, які точно сподобаються вашій дитині

Вареники: 3 варіанти, які точно сподобаються вашій дитині
 

Вареники – це українська національна страва, яку обожнює кожен від дитини до дорослого, а все завдяки величезній кількості варіантів приготування і самим різним начинкам. Ми не будемо сьогодні обговорювати тонкощі того, як замісити тісто або яку начинку вибрати, інакше статтю б довелося назвати «тисячі видів тіста і начинок для вареників», а хочемо запропонувати всього 3 незвичайних варіанти приготування і подачі давно улюбленої всіма страви.

Вареники на паличці

Ця ідея прийшла до нас із заходу, де судячи з усього трохи по-своєму сприйняли саму ідею, як готувати українські вареники з ягодами. І до речі, варто відзначити, що ідея дуже вдала і цікава і напевно такі «вареники на паличці» сподобаються дітям більше за звичайні в якості закуски на святі.

Щоб приготувати їх, візьміть звичайне тісто, розкачайте і чаркою виріжте кружечки. На одне коло покладіть солодку фруктову або овочеву начинку, покладіть дерев'яну паличку, накрийте другим і красиво скріпіть їх. Запечіть вареники в духовці на змащеному олією пергаменті протягом 20 хвилин, дайте охолонути і подавайте на стіл.

Вареники фрі

вареникиВаша дитина обожнює картоплю фрі? А як щодо вареників фрі? Ця страва дуже нагадує улюблені всіма смажені вареники. Але є суттєва відмінність – смажені вареники перед обсмажуванням варять, а вареники фрі сирими кидають у фритюр. Для того щоб приготувати смачні вареники фрі, тісто зробіть як зазвичай, а для начинки приготуйте картопляне пюре, змішайте його зі смаженою цибулею і сиром. Потім по кілька штук обсмажте вареники у фритюрниці або каструлі з товстим дном і стінками, заправте готову страву обжаркою з бекону і подавайте зі сметаною.

Сирі вареники з ягодами

Літо, спека, ну кому хочеться їсти гарячі, тільки-но зварені вареники?! А коли охолонуть, то теж вже зовсім не те... Що робити? Варіант є – приготувати холодні вареники, які з великим задоволенням підуть навіть в саму спекотну погоду. Для цього знадобиться рисовий папір, ягоди, які ви любите, скажімо нехай це буде полуниця і вишня, і мед. Приступаємо до приготування?!

Замочіть рисовий папір у воді, поки він не стане м'яким і еластичним, заздалегідь також варто підготувати ягоди – якщо ви взяли не заморожені, а свіжі вишні, тоді обов'язково попередньо очистіть їх від кісточок, візьміть стакан полуниці і подрібніть в блендері з медом.

Коли лист рисового паперу буде готовий, розкладіть його на столі. На край покладіть 4-5 вишень, за бажанням можете додати чайну ложку збитої в блендері полуниці, загорніть по типу голубців і полийте зверху солодкою полуницею з медом. Ось і все, смакота для дітвори готова, поставте на стіл, і через пару хвилин від вареників і сліду не залишиться.

Існує ще немало варіантів того, як можна смачно і оригінально приготувати звичні вареники. Знаєте, якийсь іще особливий рецепт, від якого діти взахваті? Тоді поділіться з іншими матусями! Бажаємо приємного апетиту і чекаємо на ваші коментарі!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас