Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Робоче місце по фен-шуй: гармонія у всьому

Робоче місце по фен-шуй: гармонія у всьому
 

Сучасна людина багато часу проводить на робочому місці, тож хочеться зробити його максимально комфортним. А вчення фен-шуй (давнє китайське вчення про гармонію людини і Всесвіту) дає нам підказки, як зробити його ще й таким, яке б додавало нам сил та енергії. Ви здивовані? Варто перевірити! Адже експерти наполягають, що грамотно облаштоване робоче місце згідно вчення фен-шуй, не лише сприятиме кращій продуктивності та знизить ступінь втомлюваності на роботі, а й допоможе швидше досягнути визнання та просування по кар’єрній драбині. Отож, якщо такі перспективи вас надихають - вперед!



Дані поради будуть актуальними як для офісних працівників, так і для тих, хто трудиться вдома. Навіть якщо своє робоче місце ви не обираєте і надто кардинальних змін зробити не вдасться – завжди можна щось відкоригувати, аби гармонізувати робочий простір. А от ті, хто працює вдома, можуть сміливо втілювати усі приписи фен-шуй.

Яким чином ваш робочий стіл розташований по відношенню до вхідних дверей? Фен-шуй радить уникати такого розташування, коли двері знаходяться за вашою спиною – так працювати некомфортно. Аналогічно, варто уникати розміщення, коли двері розташовані прямо перед вами. Ідеально – по діагоналі відносно до робочого столу.

• Якщо ж сильно варіювати розміщення робочого столу немає змоги – потурбуйтеся хоча б про те, аби не сидіти спиною до вхідних дверей. Чому це так важливо? Кожен, мабуть погодиться, що коли ми сидимо спиною до дверей, можемо відчувати дискомфорт і незатишність. Натомість канони фен-шуй радять розташуватись за робочим столом таким чином, щоби за вашою спиною була несуча стіна, чи навіть стіл вашого шефа (!), адже підсвідомо для вас це створюватиме відчуття опори, підтримки, тривожність знизиться. Якщо ж за вікном офісу - вид на масивну споруду, сміливо сідайте за робочий стіл спиною до цього вікна.

Перед вами, сидячими за робочим столом, має бути хоч трохи вільного простору. Не радить фен-шуй розташовувати свій робочий стіл таким чином, щоби перед ним одразу була стіна.

• Щодо декору стін у робочому кабінеті картинами, панно, - канони фен-шуй радять уникати зображень хижих звірів, абстракцій з безліччю гострих кутів. А от зображення пишних букетів, водні пейзажі – те що треба для створення гармонії в офісі.

• Звичні для нас колючі кактуси в офісі – табу за фен-шуй…

• Також, негативно впливатимуть на ваш настрій і працездатність нависаючі полиці. Тож або зніміть їх, або змініть розташування свого робочого столу по відношенню до таких полиць та інших схожих меблевих елементів.

• Щодо самого робочого столу, китайське вчення стверджує, що позитивно впливатиме на розвиток вашої кар’єри «правильний» стіл з закритою передньою панеллю, а також стілець з високою спинкою та підлокітниками. Тобто на своєму робочому місці ви маєте почуватись захищено та впевнено, в чому і допоможуть ці «стіни», які «охоронятимуть» особисті границі (йдеться про закритий стіл, спинку та підлокітники, які ніби обгороджують вас).

• Канони фен-шуй радять уникати гострих кутів, які направлені на ваш робочий стіл: кутів інших столів, стін, колон… До речі, якщо немає змоги пересісти подалі від таких кутів, які постійно «дивляться» на вас – можна згладити їх, перегородивши, наприклад, округлою вазою, чи ін.

• Ну і, звісно, хаос на робочому столі – жодним чином не сприятиме працездатності, а лише дратуватиме та заважатиме продуктивній роботі, - це і без фен-шуй розуміє кожен. Тож слідкуйте за чистотою та порядком на робочому столі, не захаращуйте його, створюючи «творчий безлад». Мінімум зайвого – максимум продуктивності.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас