Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Оксамитовий сезон – найкращий час для відпочинку сім´єю

Оксамитовий сезон – найкращий час для відпочинку сім´єю
 

Літо закінчується, а ви так і не встигли відпочити з дитиною? Не біда, адже попереду ще прекрасний оксамитовий сезон, який заслужено отримав назву «королівського відпочинку». Це дивовижний час, коли дні все ще дуже теплі, а вечори радують приємною прохолодою, і для відпочинку з дитиною це ідеальний період.

Чим осінній відпочинок кращий за літній?

По-перше, в оксамитовий сезон вже немає таких екстремальних температур, а значить, ані організм вашої дитини, ані ваш в тому числі не відчуватиме на собі стресових станів, пов'язаних з перегрівом або опіками, і такий відпочинок принесе максимум користі. У цей час максимальну користь принесе відпочинок як на вітчизняних курортах, так і за кордоном. Відмінним вибором стануть санаторії Західної України з її мальовничою первозданною природою, де і ви, і ваші дітки зможуть по-справжньому відпочити і оздоровитися.

Якщо ви все ж хочете на море, вересневий відпочинок на місцевих і закордонних курортах також буде максимально комфортним для вас і ваших маленьких мандрівників, адже в цей час температура повітря вже згладжується, без екстремально високих значень в пік сонячної активності. Не варто забувати про акліматизацію, яка дітям дається складніше, ніж дорослим. Восени температура на узбережжі ближче до континентальної, а море, прогріте за літо, ще не встигає охолонути. Як результат – такий відпочинок буде легким і приємним для всіх членів сім'ї.

По-друге, очевидна економія – всі будинки відпочинку, пансіонати і готелі надають значні знижки на проживання, до 50%, плюс ви маєте можливість самостійно вибрати вподобане місце, а не вибирати з тих, де ще залишилися місця, як в пік сезону.

По-третє, відсутність такої великої маси людей. Тільки уявіть, ви вранці зможете дозволити собі виспатися і спокійно піти на пляж і зайняти вподобане місце, а не вставати на світанку, тому що навіть до 9-10 години пляж настільки забитий, що навіть пройти до моря просто неможливо, щоб нікого не зачепити. А дитина зможе спокійно полепити пасочки на березі моря, безпосередньо у вас на очах.

По-четверте, восени часто багатьох людей починає мучити хандра або депресія через дефіцит сонця і вітамінів. Відпочивши в оксамитовому сезоні, замість початку-середини літа, вам вдасться легко уникнути осінньої хандри і дочекатися наступного літа.

Всі лікарі в один голос готові заявити, що тільки подорож в оксамитовий сезон можна назвати справжнім відпочинком для організму: вода в морях і озерах максимально тепла, сонячні промені м'які, повітря неймовірно чисте і головне – мінімум стресу для організму з усіх боків. До того ж, температура повітря протягом дня максимально комфортна для організму, так що можна буде урізноманітнити свій відпочинок пізнавальними прогулянками і захоплюючими екскурсіями.

Приємного вам відпочинку!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас