Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Обставляємо кімнату підлітка

Обставляємо кімнату підлітка

Буває, час іде надто швидко, і ще вчора ваша дитина начебто вперше сказала щось, почала ходити, потім відправилася в перший клас, а тепер ви розумієте, що у вашому будинку живе зовсім не маленька крихітка, а вже юнак або справжня дівчина. А разом з ними змінюється не тільки розмір одягу, а й смаки, уподобання, інтереси, компанії і друзі, і відповідно повинен змінюватися і інтер'єр особистої кімнати. Роблячи ремонт в підлітковій кімнаті, не врахувати думку свого чада з цього приводу, вкрай необачно, але й слідувати всім бажанням підлітка також не варто. Як знайти золоту середину?

Найістотніша частина витрат – це корпусні меблі. На зміну дитячому диванчику і столику мають прийти підліткові або вже повноцінні дорослі меблі, які забезпечать всі потреби чада. У кімнаті зобов'язані з'явитися шафа для зберігання речей, робочий стіл, за яким дитина зможе навчатися і займатися своїми справами, диван або ліжко, але краще для підлітка обирати ортопедичні матраци, які подарують хребту повноцінний відпочинок і подбають про правильну поставу дитини. А тепер про все по порядку.

Шафа

Якщо в кімната досить простора, то можна розташувати повноцінну шафу, в якій зберігатимуться як літні, так і зимові речі дитини. Якщо ж вільний простір в кімнаті обмежений, варто віддати перевагу невеликій шафі або комоду для речей і настінним полкам для книг та інших предметів.

Стіл та стілець

У цьому віці вже можна підібрати повноцінний дорослий комп'ютерний стіл і стілець з ортопедичною підтримкою спини. Навіть якщо зараз, навчаючись в школі, дитині не потрібно шукати багато інформації в мережі для рефератів, зовсім скоро вона вступить до ВНЗ, і тоді доведеться досить багато часу проводити за комп'ютером в пошуках матеріалів для рефератів, курсових робіт і семінарів. Та й правильно організоване робоче місце зробить підлітка більш дисциплінованим.

Ліжко

Звичайно, для здоров'я найкраще вибирати ліжко з ортопедичним матрацом. Та напевно ваша дитина захоче хоч іноді запрошувати в гості друзів, а сидіти на ліжку гостям буде незручно. Як варіант, можна вибрати і диван. В інтернет-магазині «Меблі Вам» у великому асортименті представлені м'які дивани різної конструкції за досить демократичними цінами. Якщо диван буде служити як місцем для сну, так і місцем для сидіння, і його потрібно буде постійно збирати, радимо звернути увагу на дивани з механізмом типу «американська розкладачка» - вони мають стійкі поперечні балки і щільний, іноді навіть ортопедичний матрац. В цьому випадку вам не доведеться вибирати між здоровим сном дитини і комфортом кімнати.

Кольорове рішення

Підлітки дуже імпульсивні, і на ваше запитання про те, в якій кольоровій гамі дитині хотілося б оформити кімнату, вона може запропонувати дуже нестандартні та агресивні рішення, наприклад, чорний, червоний, темно-фіолетовий і так далі. Зрозуміло, оформляти кімнату в такі кольори не варто, так як вони негативно впливатимуть на нестабільну психіку юнака чи дівчини. Вам доведеться спокійно пояснити, що це неможливо і спробувати знайти компроміс. Буде чудово, якщо вам вдасться зійтися на якомусь нейтральному кольорі, який найближче по духу дитині. А натомість ви можете дозволити додати до інтер'єру пару незвичайних акцентів, щоб кімната стала більш цікавою та оригінальною.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас