Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вмивання вівсянкою – прекрасний спосіб очищення шкіри

Вмивання вівсянкою – прекрасний спосіб очищення шкіри
 

Все більше жінок віддають перевагу «домашній» косметиці, відмічаючи її ефективність та м’яку дію. Натуральні маски, тоніки для шкіри і навіть креми та шампуні – все це вже навчились робити українки власноруч. Сьогодні поговоримо про косметику для очищення шкіри домашнього виробництва. Тут себе гарно зарекомендувала банальна… вівсянка, яка, як відмічають сотні жінок, є гідним замінником дорогих косметичних засобів. Очищення шкіри вівсяними пластівцями – процедура «три в одному», адже вона одночасно видаляє бруд, пом’якшує та зволожує шкіру!



Багата на мікроелементи та мінерали вівсянка має оздоровчий вплив на шкіру, поліпшує її структуру. Вівсяні вмивання не лише очищають і усувають лущення шкіри, а й регулюють роботу сальних залоз, допомагають у боротьбі з «чорними цятками», роблять шкіру оксамитовою, відбілюють її.

Підготовка пластівців

Існує кілька способів підготовки пластівців для вмивання. Можна попередньо запарювати Геркулес, або використовувати його сухим. Ви можете спробувати обидва способи і вибрати той, який найбільше підійде саме вашій шкірі.

Але про все по порядку…

1. Вмивання запареною вівсянкою

Важливо обрати правильну температуру води для приготування «вівсяної умивачки». До речі, використовувати можна не лише воду, а й, наприклад, зелений чай, відвар ромашки чи інші трав’яні відвари. Щодо температури рідини: якщо залити вівсянку холодною водою – вона буде жорсткою; окропом – консистенція буде надто слизькою. Тому оптимально – залити пластівці рідиною кімнатної температури та залишити на кілька хвилин, аби настоялася. Після цього перемішайте масу та накладіть на зволожене обличчя, коли трохи підсохне (через 2-3 хвилини) масажними рухами проведуть м’який пілінг.

2. Використання сухих пластівців, попередньо подрібнених у млинку

Вмийте обличчя теплою водою, а потім змоченими пальцями беріть трохи змеленої вівсянки та починайте проводити пілінг, рухаючись масажними лініями.

Обидва способи подарують вам глибоке очищення шкіри, відчуття свіжості та оновлення.

Вівсянка – універсальний засіб

Вівсяне вмивання підходить для будь-якого типу шкіри, але ви можете варіювати складники домашньої «умивачки», щоби отримувати той ефект, який потрібен саме вашій шкірі. Ось, наприклад, сік алое, кефір – для жирної і комбінованої шкіри, молоко чи вершки – для сухої і чутливої.

Будьте красивими!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас