Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як знайти свій стиль в одязі: поради від професійних стилістів (Частина 1)

Як знайти свій стиль в одязі: поради від професійних стилістів (Частина 1)
 

Знайти свій власний стиль – не так уже й просто, і з цією проблемою хоча б раз стикалася кожна з нас. Особливо актуальною вона стає в той період, коли ми повинні або хочемо з якоїсь причини почати одягатися по-іншому. Будь ви дівчиною, яка закінчила ВНЗ і влаштувалася на роботу, де є свій дрес-код, або матусею, що довгий час просиділа в декреті, в перший час ви будете розгублені: начебто повна шафа одягу, а одягти, власне і нічого.



Чому навчитися добре одягатися так важливо? Кожен професійний стиліст скаже вам, що ваш персональний стиль в одязі впливає не тільки на думку, що про вас складуть навколишні, але і на впевненість в собі, здатність відчувати себе красивою незалежно від того, що ви одягли. Вірите чи ні, але правильний гардероб може внести величезні зміни у ваше життя і самосприйняття.

А щоб це дійсно сталося, ви повинні чітко зрозуміти, які речі вам подобаються, що на вас виглядає найкраще, як правильно купувати одяг. Тому далі ми зібрали для вас найкорисніші поради професійних стилістів.

Порада 1: Шукайте натхнення

Посидьте в інтернеті, в пошукових системах і соцмережах, подивіться, як одягаються знаменитості, fashion-блогери і прості люди. Збережіть картинки з різними стилями з декількох джерел, щоб зрозуміти, що вам подобається, а що ні.

Домашнє завдання: Створіть свою папку з картинками модних образів і стилів, які, як вам здається, вам підійдуть. Тепер складіть список елементів, які в цих картинках найчастіше зустрічаються. Швидше за все, саме в такому одязі вам буде найбільш комфортно. Чому це так важливо? Коли вам комфортно, ви відчуваєте себе і виглядаєте на всі 100%!

Порада 2: Наведіть свій гардероб в порядок

Старанно і уважно переберіть весь свій гардероб, подивіться на речі, які у вас вже є. Викиньте або віддайте усі, що ви не носили протягом останнього року, щоб «почати з чистого аркуша». Тепер же займіться оновленням свого гардероба, створіть його заново в стилі, що по-справжньому відображає те, хто ви по життю і по роботі. І якщо ви сумніваєтеся на рахунок будь-якої речі – залишити чи віддати, сміливо кладіть в купку «віддати». Чим швидше ви звільните шафу від всього зайвого, тим швидше створите свій новий гардероб.

Домашнє завдання: Розберіть гардероб на кілька купок, наприклад: «залишити», «віддати», «продати», «викинути». Генеральне прибирання в шафі вже допоможе вам підготуватися до того, щоб відчути справжню себе в плані персонального стилю. Ви здивуєтеся, як просто вибрати наряд, коли у вас небагато речей, але дуже вдалих, замість повного гардеробу непотрібного одягу. Плюс, тепер ви можете почати купувати нові речі, які обов'язково будете носити, на гроші, виручені від проданих старих.

Порада 3: Купуйте одяг з розумом

Знайдіть собі кілька недорогих магазинчиків, які вам підходять за стилем і покроєм одягу, і купуйте там речі по знижках і на розпродажах, щоб регулярно оновлювати гардероб, але не витрачати на це ціле багатство. Подорожче купуйте тільки базові речі гардеробу: витратьтеся на гарне пальто, сумочку, шкіряне взуття і т.д. А на трендових новинки і речах на кожен день можна і зекономити.

Домашнє завдання: Наступного разу, перш ніж вирушати на шопінг, ще раз перегляньте свою папку для модного натхнення: на основі яких базових речей будуються вибрані вами образи, яких специфічних речей не вистачає у вашому гардеробі? Складіть список одягу, якого у вас ще немає, і візьміть його з собою. Цей список не дозволить вам зробити спонтанні імпульсивні покупки – витратитися на одяг, який ви знову не будете носити. Якщо ви будете тільки «заповнювати прогалини» в своєму гардеробі, в результаті створите чудову колекцію одягу, і це зробите набагато швидше.

Далі буде...

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас