Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Техніка безпеки для тих, хто купує дитячі речі б/в

Техніка безпеки для тих, хто купує дитячі речі б/в
 

Далеко не всі сучасні батьки можуть собі дозволити купувати все новеньке для свого малюка. У підсумку на допомогу приходять друзі і родичі, які віддають речі після своїх діток, а також всілякі дошки оголошень і барахолки, де можна купити дитячі речі б/в. Але б/в – не завжди безпечно для вашої дитини. Так які ж речі можна і не можна купувати після інших діток і на що звернути увагу, здійснюючи таку покупку?

Які дитячі речі можна купувати б/в?

Якщо річ після дитини досі виглядає як нова, значить, вона досить якісна, і нею може користуватися наступний малюк. Тим більше, коштує вона тепер набагато дешевше за нову.

Як правило, весь цей симпатичний одяг для новонароджених підходить малюкам всього кілька тижнів, що означає, що він просто не встигає зношуватися. В цьому випадку покупка дитячого одягу б/в – хороша ідея. Правда, розмір цих речей може змінюватися, так як матеріал у міру носіння може розтягуватися або сідати через прання. Ви навіть можете купити багаторазові підгузки б/в, адже з часом вони вбирають тільки краще. Однак їх, звичайно ж, потрібно ретельно випрати.

Єдине, що ні в якому разі не рекомендується купувати б/в – це взуття, так як воно приймає форму ніжки першої дитини і може не кращим чином позначитися на розвитку ніжок наступної.

Що ж стосується інших дитячих речей, як правило, батьки купують б/в коляски, бо вартість нових часто невиправдано велика. Ви можете купувати коляску, якою вже користувалися, якщо впевнені в її історії і справності. У цьому випадку просто вимийте її гарненько і користуйтеся на здоров'я!

Також б/в можна купувати: стільчики для годування, гойдалки для новонароджених, ходунки та розвиваючі центри, радіо- і відеоняні, іграшки.

Які дитячі речі потрібно купувати новими?

Звичайно ж, ви можете купити будь-які дитячі речі б/в, але ці вкрай рекомендується купувати новими: • Ліжечко: Дитячі ліжка для новонароджених рекомендується купувати виключно новими. У ліжечка може бракувати детальок або вони можуть бути несправними, чого відразу можна не помітити, а це безпосередньо впливає на безпеку малюка.

Матрасик: Мало того, що його пружини можуть бути пошкоджені через дитячі нічні «аварії», в ньому також вже можуть жити пилові кліщі, які викликають алергію.

Автокрісло: Якщо автокрісло одного разу побувало в аварії, воно може в наступний раз не захистити малюка. Тому автокрісло б/в можна купувати тільки в тому випадку, якщо ви впевнені в його історії і справності, а також, якщо йому не більше двох років. Крім того дуже важливо правильно встановити автокрісло, тому не полінуйтеся ретельно вивчити інструкцію.

Посуд та приладдя для годування: пляшечки, соски, пустушки, посуд і молоковідсмоктувачі.

Техніка безпеки при покупці дитячих речей б/в

Зважившись на покупку дитячих речей б/в, вам доведеться докласти трохи більше зусиль, але ваш малюк, безумовно, цього вартий. Дотримуйтесь наших порад, насолоджуйтеся і користуйтеся новими покупками з упевненістю:

• Уважно перевіряйте дитячий одяг на предмет відсутніх або ненадійних застібок: ґудзиків, кнопок, змійок; а також зверніть увагу на шви – чи не розпустилися чи ниточки, адже від цього також залежить безпека дитини.

• Будь-який дитячий інвентар перевіряйте на предмет відсутніх або поламаних деталей.

• Завжди звертайте увагу на терміни придатності. Навіть у таких предметів, як дитячі автокрісла і коляски, є терміни придатності, так як пластик з часом руйнується.

• Періть або мийте ретельно кожну річ після покупки.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас