Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Правила тих, у кого в домі завжди порядок

Правила тих, у кого в домі завжди порядок
 

Кажуть, що чисто не там, де прибирають, а там де не смітять. І справді, ми не раз додаємо собі роботи, нехтуючи простими правилами підтримування чистоти в домі. А коли наступає «довгоочікуваний» день генерального прибирання – не знаємо, як то кажуть, за що і братися… Тож як облегшити собі життя, зменшивши час, який витрачаємо на прибирання?

Прибирайте одразу

Мабуть, ключове правило тих людей, у яких в домі завжди чисто – вони просто звикли прибирати по ходу забруднення. Що мається на увазі? Випивши чашку чаю, сидячи за комп’ютером, вони одразу виносять її та миють; прийшовши до дому – вони одразу складають верхній одяг на місце, взуття чистять; закінчили читати книгу – вона опиняється на полиці (а не де опиниться); зарядили телефон – зарядний пристрій вже у відповідній шухляді, словом «на своєму місці». Відчуваєте різницю? Вона, по перше, у тому, що усі речі в домі мають своє місце. Тобто якщо потрібна якась річ – її не шукають по всій квартирі, адже вона може бути абсолютно будь-де. Коли кожна річ має відведене для себе місце, на якому вона постійно знаходиться – це економить наш час і нерви. Насправді, дуже легко ввести звичку класти все на місце одразу, прибирати за собою також одразу, не відкладаючи на день «Х». Якщо започаткувати це нове правило – не доведеться виділяти цілий день на генеральне прибирання – воно займатиме 1-2 години. Адже де не смітять – там не треба прибирати!

Періодично викидайте непотріб

Захаращеність – це НЕ про чистоту. Тож навчіться безжалісно позбавлятись від непотребу. Робіть це з певною періодичністю, наприклад раз на тиждень, або раз на місяць. Ревізію проводьте на робочому столі, в шухлядах, в шафах, під ліжками, на балконі… Наприклад, одного тижня ви нейтралізуєте мотлох із шафи (і повірте, якщо цього літа ви жодного разу не одягнули ТУ кофтинку, то навряд одягнете й наступного!), наступного тижня чистите робочу зону…і так далі, а потім по кругу (бо ж мотлох має здатність накопичуватись знову і знову).

Навчіться акуратно складати одяг

Існує безліч способів акуратно і красиво скласти ту чи іншу річ. І справа тут не лише в естетичному вигляді, а й в функціональності: акуратно складені речі займають менше місця, а ще, у стопці, наприклад, складених футболок ви швидше знайдете потрібну (ніж в горі накиданих футболок)! Тож ви дуже помиляєтесь, гадаючи, що економите час, коли кладете свій одяг на полиці будь-як, бо не хочете тратити часу на його складання. Потім вам доведеться проробити подвійну роботу: знову все вигрузити (коли терпець нарешті урветься) і все-таки поскладати, а між тим, скільки ранків буде зіпсовано у пошуках потрібної кофтини, чи улюблених джинсів, які «кудись щезли»…

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас