Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

В якому віці найкраще проколювати вушка дитині?

В якому віці найкраще проколювати вушка дитині?
 

Ви хочете проколоти вушка донечці? В якому віці оптимально провести цю «процедуру»? Адже сьогодні з сережками навіть немовлята, а батьки пишаються цим, мовляв, в такому віці дитина максимально м’яко перенесе проколювання, не запам’ятає болю. Але чи виправданий такий поспіх?

Що кажуть лікарі?

Поспішаючи з проколюванням вушок, ми, як завжди, хочемо як краще. А виходить…самі знаємо як. Адже лікарі не рекомендують робити пірсинг вух дітям у віці до трьох років. Така рекомендація пов’язана із тим, що до трьох років відбувається процес формування вушних хрящів. Крім того у мочках вух сконцентрована велика кількість біологічно активних точок, які пов’язані з органами організму. А проколювання, як би там не було – хірургічна маніпуляція. Та й чи логічно чіпляти сережку немовляті, яке може випадково смикнути за неї, що не лише викличе больові відчуття, а й може травмувати мочку вуха, чи занести інфекцію у ранку, яка гоїться? Саме тому краще проколювати вуха вже у більш свідомому віці – після 3 років. Є й верхня межа – до 11 років (пізніше зростає ризик утворення колоїдних рубців на місці проколу).

Як готуємось до проколювання?

Зважте, що дитина, якій робитимуть пірсинг, має бути абсолютно здоровою. Йти на таку процедуру із застудою чи вірусом не варто – прокол може довше гоїтися. Щодо інших правил «техніки безпеки», - обережними слід бути, якщо існує алергія (тому що практично всі сплави містять алергенні речовини). Безперечно, батькам потрібно прослідкувати, щоби під час процедури були дотримані усі принципи стерильності. Бажано, щоби проколювання робила людина з медичною освітою. Обирайте медичний центр, або хороший косметологічний кабінет.

Сьогодні у більшості закладів вам запропонують спосіб проколювання з використанням спеціального «пістолета» - він швидко та практично безболісно виконає процедуру, одразу вставляючи у місце проколу сережку-цвяшок, виготовлену зі спеціального матеріалу (метал, який використовують у хірургії, він не викликатиме подразнень, а лише сприятиме швидшому загоюванню місця проколу). Такі «медичні» сережки варто поносити хоча б місяць, а ще краще – цілих три місяці. Після цього вже можна одягати свої сережки (оптимально - золоті, адже цей метал не викликає подразнень).

Ну і, звісно, не потрібно вести дитину на таку процедуру насильно, зі сльозами. Якщо маля з якихось причин відмовляється – не наполягайте.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас