Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Список продуктів, які не варто тримати в холодильнику

Список продуктів, які не варто тримати в холодильнику
 

Ми справедливо вважаємо холодильник найкращим місцем для зберігання продуктів. Та, виявляється, таке правило не є універсальним, а деякі продукти навпаки швидше псуються, втрачають свої смакові якості та привабливий вигляд, коли зберігаються у холодильнику. Ось, наприклад…



Зелень. Ми звикли зберігати свіжу петрушку, кріп, базилік та іншу зелень на дверцях холодильника. Але там вона не тільки швидше зів’яне, а й загубить свою ароматність, бо вбиратиме сторонні запахи продуктів, які стоять по сусідству. Ідеальний спосіб зберегти зелень свіжою на довго – помістити її у склянку з водою (як букет).

Хліб, який зберігається в холодильнику, швидко стає жорстким через дію низької температури. В холодильнику він навпаки починає швидше псуватись.

Помідори теж «не люблять» холодильника, адже низькі температури спиняють процес їх дозрівання, змінюють текстуру плоду - помідор, попросту, м’якне. До того ж, після такого зберігання знижується рівень корисних кислот та інших поживних речовин у помідорах. А ще, якщо порівняєте смак помідора, який зберігався в холодильнику і того, який просто лежав на полці при кімнатній температурі – завжди відмітите, що другий буде кращим на смак.

Банан, ананас, як відомо – тропічні фрукти. Тому холодна температура не сприяє їх тривалішому зберіганню. Навпаки, прохолода припиняє процес їх дозрівання, погіршуєте смак фруктів. При низьких температурах руйнуються ензими, які відповідають за достигання цих плодів, тож вони втрачають свій солодкий смак.

Мед рекомендують зберігати при кімнатній температурі у щільно закритій банці. У холодильнику ж він загусне та почне кристалізуватися набагато швидше.

Кавун, який зберігають при кімнатній температурі, має більше антиоксидантів, тому кориснішими є ті кавуни, які зберігались без холодильника.

Картопля, що зберігалась у холодильнику, може мати специфічний присмак, а ще – вона сильніше розварюватиметься під час приготування. Адже такий спосіб зберігання пришвидшує процес перетворення крохмалю (що міститься в картоплі) на цукор.

Часник і цибуля – також зайві у холодильнику. Сухе, темне місце, кімнатна температура – ідеальні умови для їх зберігання. Часник у холодильнику втрачає свої корисні властивості та починає псуватися набагато швидше. Те саме з цибулею. Єдиний, якщо цибулю уже почистили від лушпиння – тоді її вже слід зберігати у герметично запакованому контейнері і лише в холодильнику.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас