Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

6 хороших причин пити каву щодня

6 хороших причин пити каву щодня
 

Починати день з чашечки ароматної кави і пари бутербродів або завершувати щільний сніданок все тієї чашкою улюбленого ароматного напою обожнює більшість людей. До недавнього часу вчені вважали, що кава – не найкорисніший напій як для серцево-судинної системи, так і для загального відмінного самопочуття організму. Однак останні дослідження вчених довели, що кава може бути корисною не тільки для відмінного самопочуття і ранкової бадьорості, але і для ряду інших речей.



Кава – прекрасний тонізуючий напій, який до того ж ще має неповторний аромат. Якщо говорити про користь, то зовсім недавно дослідникам вдалося довести, що кава зовсім не шкідлива, вже, принаймні, як мінімум три неймовірно корисних впливи вона надає на наш організм щодня. Домовимося відразу, мова йде про натуральну каву, приготовану в турці або кавоварці. До речі, в інтернет-магазині http://coffeetrade.ua/ можна придбати відразу все, що тільки може знадобитися для приготування цього напою, включаючи звісно каву, кавоварку, кавомолку та навіть різні аксесуари.

Кава піднімає настрій

До недавніх пір вчені вважали, що найкращим джерелом серотоніну є шоколад, проте в результаті досліджень з'ясували, що чашка ароматної кави також володіє аналогічним впливом. А якщо врахувати, що від шоколаду поправляються, а від кави ні, тоді і зовсім виходить, що пити каву подвійно корисно. І до речі, помічено, що ті, хто регулярно вживає цей напій, не страждають від депресій.

Кава зближує

А ви ніколи не помічали, як чашка кави може зблизити двох різних людей? А ще в руках з таким ароматним напоєм дуже приємно гуляти і спілкуватися з близькими та друзями.

Кава покращує фігуру

Ще один приємний факт для молодих жінок, що стежать за собою і своєю фігурою. Як так відбувається? Насправді, кава прискорює обмін речовин – метаболізм – в організмі, якщо не об'їдатися всім підряд, а дотримуватися нормального режиму харчування. Грубо кажучи – випивай по чашці кави кожен день, не переїдай і можеш забути про дієти.

Але, з іншого боку, кава призводить до зневоднення організму, тому після вживання чашечки гарячого ароматного напою, потрібно обов'язково привчити себе випивати склянку свіжої води – це допоможе відновити природний водний баланс в тілі.

Кава уповільнює старіння

Цей факт вчені також з'ясували недавно. Виявляється, в каві міститься така речовина, як пінолева кислота, яка уповільнює процеси старіння, підвищує еластичність шкіри і просто покращує її колір.

Кава підсилює лібідо

Помічено, що жінки, які обожнюють каву, більш пристрасні в ліжку. Довести експериментально цей факт дослідникам поки не вдалося, але ви можете спробувати оцінити і самі, як регулярне вживання кави або відмова від неї впливають на ваше бажання. Якщо вам цікаво, спробуйте самі відмовитися від вживання кави хоча б на місяць і простежте уважно за своїми відчуттями.

Кава покращує здоров'я

Як би це дивно не звучало, і всупереч думці про те, що кава негативно впливає на людський організм, але це факт. Кава дійсно чудово тонізує, додає бадьорості та гарного настрою. Секрет в тому, що в каві містяться корисні антиоксиданти, які очищають організм від токсинів і шкідливих речовин.

Для того щоб кава приносила тільки користь, просто не зловживайте нею – випивайте в день не більше 3 чашок напою, а краще навчиться обходитися двома. І не забувайте, що всіма корисними властивостями володіє тільки чиста кава, а ось усі добавки у вигляді цукру, вершків тощо позбавляє його цих властивостей. Насолоджуйтеся цим напоєм кожен день, і ви будете почувати себе чудово!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас