Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Подушки для вагітних: що вибрати з величезного розмаїття?

Подушки для вагітних: що вибрати з величезного розмаїття?
 

У міру протікання вагітності ваш животик, звичайно ж, ставатиме все більшим, через що ви матимете справу з новими і самими різними складнощами. Одна з головних – комфортний сон, а вірніше його відсутність. І подушка для вагітних рано чи пізно стане необхідністю, а не розкішшю.



Купівля подушки для вагітних – прекрасне капіталовкладення для того, хто спить з вами поруч. Адже якщо ви не можете заснути і постійно ворочаєтеся, ваш чоловік теж не буде висипатися. Тому над цією покупкою можна навіть не роздумувати. Але яку саме подушку для вагітних краще обрати?

Клиновидні подушки для вагітних

У наш час вони зустрічаються не так часто – це найпростіша і найдешевша модель. Але її ви зможете використовувати і після вагітності. Така подушка підкладається під поперек або животик, щоб забезпечити підтримку м'язам, або під звичайну подушку, щоб спати з піднятою головою – це допомагає позбутися печії, яка також часто мучить майбутніх матусь ночами.

Головна перевага клиновидних подушок для вагітних – вони займають мінімум місця в ліжку. Майбутній тато також зможе комфортно спати з вами в одному ліжку. Також вони дуже зручні для подорожей, знову ж таки через компактність.

Недоліком же такої подушки є те, що вам під голову все одно буде потрібна окрема подушечка. Також клиновидні подушки різняться за висотою і кутом нахилу в залежності від виробника, тому таку подушку краще спочатку «приміряти».

Повнорозмірні подушки для вагітних або подушки для тіла

I-образні, L-образні

Як зрозуміло з назви, ці подушки йдуть довжиною в повний зріст. Їх зручно обіймати, але вони надають менше підтримки спині, ніж інші види подушок для вагітних. Сплять з такими подушками саме в обнімку.

Головною перевагою даної подушки є те, що вона цілісна, завдяки чому завжди залишається на місці (не "подорожує" по ліжку, коли ви міняєте позу сну). Крім того, ви можете згинати її, як хочете.

Недолік же повнорозмірних подушок для тіла полягає в тому, що їх не так просто перевернути або повернути (через форм-фактор).

U-, C-, J-, G-образні

Ці подушечки обертаються навколо всього тіла, забезпечуючи максимальну підтримку. Вони досить довгі, щоб середньостатистична людина могла вміститися всередині.

Перевага даних подушок полягає в тому, що вони підтримують одночасно і животик, і спину, і навіть виключають необхідність подушки під голову.

Недолік таких подушок для тіла полягає в їх громіздкості – вони дійсно займають багато місця в ліжку і рухати їх під час сну досить важко.

Також при виборі подушки для вагітних зверніть увагу:

- На те, щоб у неї був знімний чохол, який можна буде прати;

- На те, наскільки вона безшумна (щоб вона не заважала спати ні вам, ні вашому партнерові);

- На те, наскільки подушка гіпоалергенна;

- На жорсткість виробу – м'яку або жорстку подушку вибирайте в залежності від особистих уподобань.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас