Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вчимо дитину кататися на ковзанах: корисні поради для батьків

Вчимо дитину кататися на ковзанах: корисні поради для батьків
 

Катання на ковзанах – неймовірно весела зимова забава, як для дітей, так і для дорослих. Крім того, це і дуже корисна фізична активність для дітвори, особливо взимку, коли малюки все більше часу проводять вдома. Не позбавляйте дитину цих веселощів і користі, яку катання на ковзанах може принести її розвитку – навчіть її кататися, а ми вам у цьому допоможемо.

Як навчити дитину кататися на ковзанах

1. Одягайте дитину тепло, але правильно. Курточка, рукавички і захисний шолом обов'язкові. Краще не одягайте на малюка дуті зимові штанці або комбінезон – їхня поверхня дуже гладка, через що дитині може бути важко підніматися, коли вона падатиме (а без цього нікуди). Шкарпетки виберіть середньої товщини – якщо одягнете занадто товсті, ковзани не будуть щільно фіксуватися на стопі.

Окремої уваги потребують і самі ковзани. Слідкуйте, щоб їхні леза завжди були заточені. Також врахуйте, що їх потрібно підбирати чітко за розміром ноги дитини і краще, якщо у малюка будуть свої власні.

2. Спочатку навчіть дитину падати. Робити це вона буде дуже часто. Попросіть її зігнути коліна, злегка згрупуватися і акуратно впасти в одну сторону. Потім покажіть, як піднятися: встати обома колінами на лід, випрямити спину, потім один ковзан поставити на лід, вставати, переносячи тіло саме на цю ногу (яка на льоду), потім поставити на лід другий ковзан.

3. Почніть з маленьких кроків. Крокуючи ніжками по черзі, дитина зможе відчути лід і навчитися правильно розподіляти і переносити вагу тіла. В цей час ви можете підтримувати малюка за руки спереду. Потім можна спробувати і покататися. Для цього дитина повинна встати в положення, коли її стопи і коліна разом, потім відвести одну ніжку назад і акуратно відштовхнутися внутрішнім краєм леза ковзанів. В цей час ви повинні стояти збоку або попереду, підстраховуючи чадо: ваші руки повинні знаходитися під його витягнутими вперед руками. Ніколи не страхуйте малюка лише за одну руку, тому що так він легко може втратити баланс.

4. Тепер навчіть дитину зупинятися. Перш ніж вчити малюка будь-якій техніці катання на ковзанах, навчіть її зупинятися. Це робиться в такий спосіб: коліна потрібно зігнути, звести пальці ніг разом, щоб стопи утворювали букву V, а руки опустити вниз для балансування. Після цього одна ніжка акуратно виноситься вперед і стає в положення перпендикулярно другій стопі.

5. Підтримуйте дитину , хваліть її за успіхи і не сваріть за те, що не виходить. Тільки позитивний настрій допоможе малюкові швидше освоїти катання на ковзанах і по-справжньому насолоджуватися цією неймовірно цікавою зимовою розвагою!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас