Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Смартфон для дитини: як вибрати і на що звернути увагу

Смартфон для дитини: як вибрати і на що звернути увагу
 

У цій статті ми не будемо обговорювати, чи варто купувати дитині смартфон, з якого віку можна дозволити це чаду, а до якого краще обмежити доступ до сучасних гаджетів. Ця стаття для тих батьків, які для себе вже однозначно вирішили, що купувати смартфон для свого чада необхідно для постійного зв'язку або будь-яких інших цілей, і їм залишилося лише визначитися з вибором, з чим і спробуємо допомогти.



Ринок сучасних смартфонів переповнений різноманітними пропозиціями, які сильно відрізняються як за ціновою політикою, так і за наповненням гаджетів. Якщо ви вибираєте смартфон для дитини, то в плані вартості найкраще віддати перевагу моделям в ціновій політиці від 1500 гривень до 2500-3000 гривень. Так, ваша дитина не буде соромитися користуватися телефоном при інших дітях, а значить, ви завжди зможете до неї додзвонитися, але якщо малюк загубить смартфон, удар по сімейному бюджету буде більш-менш терпимим.

Питання ціни пріоритетне для батьків, але є й інші нюанси, на які обов'язково варто звернути увагу при виборі. Одним з найважливіших є ємність акумулятора. Сучасні програми, прослуховування музики та інші речі тягнуть досить багато енергії, через що основна маса смартфонів схильна швидко розряджатися. Для того щоб ваша дитина завжди залишалася на зв'язку з вами, зверніть увагу на ємність батареї і можливу кількість годин без підзарядки.

Розмір екрану і його якість, роздільна здатність також дуже важливі при виборі смартфона, щоб дитині не довелося перенапружувати зір, постійно вдивляючись в дисплей. Постарайтеся вибрати модель з роздільною здатністю Full HD і кутом огляду близько 170 градусів – це подарує вашій дитині максимум комфорту при використанні гаджета.

Ще один момент – це актуальність моделі. Прагнучи заощадити, не купуйте старішу модель, яка зараз коштує дешевше - вона застаріє дуже швидко, і знову вашій дитині може стати соромно з нею з'являтися на очах в однокласників, або вона може почати пригальмовувати, викликаючи розчарування і роздратування у вашого чада. У будь-якому випадку, краще взяти щось простіше і новіше, ніж крутіше, але явно застаріле.

Іншою важливою характеристикою смартфона для сучасної дитини, особливо підлітка, є хороша камера. Селфі і фотографії з друзями стали невід'ємною частиною сучасного життя, так нехай краще вони будуть яскравими і красивими.

Що ж стосується дизайну, сучасні смартфони мало чим відрізняються одна від одної, єдиний нюанс – форма і колір корпусу: для хлопчика краще взяти чорний або темно-сірий телефон з чітко окресленими кутами, дівчаткам більше підійдуть моделі з трохи закругленими кутами світлих тонів.

Приємних покупок!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас