Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Особливості догляду за губами в осінню пору + корисні рецепти домашньої косметики

Особливості догляду за губами в осінню пору + корисні рецепти домашньої косметики
 

За статистикою, чоловіки, при знайомстві та спілкуванні з жінкою, особливу увагу звертають на її губи. Сьогодні вуста стають справжнім символом жіночності та сексуальності, дівчата в погоні за пишними губами не лише прибігають до застосування різних ін’єкцій та інших способів збільшення розміру губ, а й багато коштів витрачають на покупку якісної декоративної косметики, яка допоможе візуально збільшити розміри та відкоригувати форму губ. Проте, яскраво нафарбувати вуста – це лише половина справи. Краса губ починається із правильного догляду за ними. В осінню пору більшість з нас стикаються з такими проблемами як надмірна сухість, лущення губ, утворення мікротріщинок та запалень у куточках рота. Як правильно доглядати за губами, аби уникнути таких нюансів?

Чому губам потрібен особливий догляд?

Більшість з нас не звикли до того, що губам потрібен якийсь особливий, додатковий догляд, максимум, що ми робимо – в холодну пору активніше користуємось бальзамом, або так-званою гігієнічною помадою. Та чи знаєте ви, що шкіра на губах у 7 разів тонша, ніж шкіра на обличчі, тому потребує особливо ретельного та бережного догляду.

Причина появи проблем на губах – не лише обвітреність

Холодний осінній вітер, перепади температур – безумовно, все це негативним чином позначається на здоров’ї і красі наших губ. Та причина загострення проблем із губами в період міжсезоння – не лише в цьому. Осінній авітаміноз теж вносить свої корективи, адже брак вітамінів групи В часто стає причиною утворень мікротріщин на шкірі, а недостатня кількість вітамінів А та Е призводять до надмірної сухості і лущення. Тож починаючи боротьбу за красиві доглянуті вуста, не забувайте про важливість збалансованого харчування. Додайте в свій раціон більше свіжих овочів та фруктів, салати заправляйте натуральними рослинними оліями (замість майонезу), введіть в раціон насіння (гарбузове, лляне, кунжут, соняшникове), яке, в тому числі, смакуватиме із свіжими салатами. Не забувайте про користь горіхів, вони є вдалим варіантом для корисного перекусу. Ну і, звісно, пам’ятайте про підтримання нормального водного режиму, пийте в достатній кількості очищену воду.

Більше догляду!

Шкірі губ, як вже говорилось вище, потрібен особливий догляд. Навіть якщо часу обмаль, інколи можна побавити свої вуста масажем, живильними масками, скрабами. 

• Візьміть за звичку проводити короткий масаж губ кожного разу після чищення зубів. Для цього придбайте окрему щітку (з м’якою щетиною), масаж проводьте дуже бережно (не забувайте, що зона губ є особливо ніжною).

• Зволожувальний бальзам в холодну пору року – це просто must have для наших вуст. Не забувайте наносити його перед кожним виходом на вулицю та протягом дня, коли з’являється відчуття стягнутості.

• Домашні маски, які достатньо робити 1 раз на тиждень, допоможуть швидко відновити потріскану шкіру, усунути лущення. Для приготування таких масок ви можете використовувати натуральний мед (за умови відсутності алергії на даний продукт!), рослинні олії, творог, сметану…

На сам кінець хочемо запропонувати кілька рецептів ефективної домашньої косметики для догляду за шкірою губ.

1. Зволожувальний вівсяний пілінг


2 ч. л. вівсяних пластівців подрібніть у млинку, додайте оливкову олію (до утворення потрібної консистенції). Масажними рухами нанесіть на попередньо очищену шкіру губ (можна використовувати і для пілінгу шкіри навколо вуст), проведіть м’яке скрабування та змийте теплою водою. Опісля нанесіть зволожувальний бальзам для губ, або живильну маску.

2. Живильна творожна маска

1 ч. л. жирного творогу змішайте з невеликою кількістю вершків (сметани). Ретельно перемішайте, аби інгредієнти з’єдналися і нанесіть на очищену шкіру губ (можна одразу після проведення пілінгу). Змийте теплою водою. Маска прекрасно живить, пом’ягшує шкіру, розгладжує дрібні зморшки.

3. Маска з морквяним соком проти тріщин на губах

Невелику кількість морквяного соку (або дрібно натертої моркви) змішайте з олією календули (чи іншої натуральної рослинної олії), або ж із жирною сметаною. Нанесіть на шкіру губ, змийте через 10 хвилин.

4. Захисний та заживляючий бальзам для губ на основі бджолиного воску

До речі, бальзам для губ можна також зробити власноруч. І повірте, цих півгодини, які ви витратите на його приготування, оправдають себе на всі 100%.

Для приготування такого бальзаму вам знадобиться трохи бджолиного воску для основи (кількість залежить від того, яку кількість бальзаму ви хотіли б приготувати, адже такий бальзам може зберігатись достатньо довго). Також знадобиться олія зародків пшениці (вона прекрасно заживляє мікротріщинки), обліпихова олія, масло какао і масло Ши.

Отож для приготування бальзаму для губ потрібно взяти перераховані компоненти у наступному співвідношенні: 3 частини натурального бджолиного воску, та по одній частина олії зародків пшениці та обліпихи і масла какао та Ши (3/1/1/1/1). Зважте, що консистенцію бальзаму ви можете регулювати самостійно (додаючи більше воску ви зробите бальзам більш твердим, він танутиме від температури тіла, або ж збільшуючи кількість олій у складі бальзаму, можете зробити його консистенцію більш м’якою). Віск розтопіть на водяній бані, додайте цілющі олії і масла, перемішайте все дерев’яною паличкою. Не забудьте приготувати тару, в якій ви зберігатимете свій бальзам, після зняття з водяної бані він застигатиме по мірі зниження його температури.

Доглядайте за своїми губами і вони порадують вас сяючим виглядом!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас