Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Перший візит дитини до стоматолога: як підготуватися батькам

Перший візит дитини до стоматолога: як підготуватися батькам

Про дитячі зубки треба дбати з самого раннього віку, якщо ви хочете, щоб посмішка вашої дитини завжди була здоровою і красивою. Сьогодні ми не будемо говорити про те, наскільки важливо навчити дитину чистити зубки і ретельно стежити за гігієною ротової порожнини. Це зрозуміло само собою. Крім цього, малюк, як і кожен дорослий, повинен регулярно відвідувати стоматолога. Коли починати і як підготуватися? Про це – далі в нашій статті.

Коли запланувати перший похід дитини до стоматолога?

Плануйте перший візит до зубного кабінету з малюком десь між першим і другим днем народження дитини. При чому, це повинен бути дитячий лікар, який уміє працювати з маленькими пацієнтами. Хорошим вибором стане дитяча стоматологія Moms, що спеціалізується на лікуванні дітей від рочку. Якщо ж ви підозрюєте, що у малюка карієс або болять зубки, не чекайте до року, зверніться до дитячого стоматолога негайно.

Як проходить перший візит дитини до стоматолога

Як правило, перший похід малюка в зубний кабінет проходить швидко. Лікар подивиться на дитячі зубки, порахує їх, перевірить стан ясен. При цьому ви зможете перебувати в кабінеті разом з дитиною. Після цього стоматолог дасть вам кілька порад по догляду за ротовою порожниною дитини і скаже, коли прийти наступного разу.

Якщо ж у малюка вже з'явився карієс і зубки потрібно лікувати, не прищеплюйте дитині страх перед стоматологами з раннього дитинства. Сучасні клініки, як Moms, пропонують найбільш делікатні методи лікування зубів, включаючи і лікування без використання бормашини, дізнатися про яке детальніше можна на http://moms.com.ua/likuvannya-bez-bormashini/ - скористайтеся цією можливістю!

Ну а після відвідування стоматолога нагородіть дитину за хорошу поведінку наклейкою або новою зубною щіткою.

Як підготувати дитину до походу в зубний кабінет

На відміну від дорослих, у яких знайдеться чимало спогадів про болюче або вкрай неприємне лікування зубів бормашиною, у вашої дитини немає причин турбуватися або боятися перед походом до стоматолога. Ви можете почитати казки або розповіді на тему стоматології, подивитися картинки, пограти в «стоматолога» одне з одним або з іграшками.

Щоб малюк не нервував в черзі, візьміть з собою пару книг або іграшок, які його відволічуть, а також не забувайте самі приділяти йому увагу, говорити з ним, обіймати і заспокоювати. Намагайтеся й самі не нервувати, адже дітки це дуже відчувають. Подумайте про те, що навіть якщо з зубками дитини не все ідеально, там немає нічого такого, з чим би не впорався досвідчений дитячий стоматолог!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас