Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Поради стиліста: як перебрати свій гардероб самостійно

Поради стиліста: як перебрати свій гардероб самостійно
 

Мати стильний актуальний гардероб і не замислюватися кожен день, що б такого вдягнути – про це мріє кожна жінка. Допомогти навести порядок в гардеробі може досвідчений стиліст, який підкаже, що варто залишити, що вже давно пора викинути, і які речі потрібно докупити, щоб навіть вранці, збираючись на роботу, не доводилося довго продумувати, що і з чим можна скомбінувати, а всі речі легко поєднувалися одна з одною. Сьогодні поділимося з вами порадами від професійних стилістів.



Отже, з чого ж почати?

Для початку всі речі зі свого гардеробу розділіть по сезонах, так вам буде простіше орієнтуватися, і потім розкладіть їх на стопочки за видом на: спідниці, штани, блузи, светри, кардигани, жакети, сукні, майки, футболки, топи і т.д .

Наступний крок – потрібно переміряти абсолютно всі речі, щоб зрозуміти, що з цього всього сидить добре по фігурі, а чого вже давно пора позбутися. Примиряючи речі, намагайтеся бути максимально критичною, і тих речей, які колись сиділи добре, але вже явно втратили форму, стали малі або потребують ремонту, потрібно просто позбутися. Особливу увагу стилісти радять звернути на колірну гамму суконь і блуз – вони повинні гармонійно виглядати з вашим обличчям.

Також подвійної уваги заслуговують наші «улюблені» речі, які були куплені ще років 5 назад і до сих знаходяться у відмінному стані або не так давно просто відмінно сиділи на вас, а тепер відкладені, лежать і чекають, поки ви знову схуднете. Все це відкладіть в окрему стопку, до них доведеться повернутися трохи пізніше.

Далі переходимо до найцікавішої частини – складання комплектів. Ті речі, які ви переміряли і впевнилися, що їх не потрібно ремонтувати, і вони добре сидять на вас, переміряйте знову, але тепер попарно між собою: кожні джинси, спідницю, брюки переміряємо з кожною майкою, футболкою блузою і складаємо міні-комплекти. Потім, до кожного комплекту приміряємо всі свої кардигани, жакети, піджаки і так далі. Цей процес досить виснажливий, але дає чудові результати – так ви зможете оцінити, чого дійсно не вистачає у вашому гардеробі, переглянути, що з чим поєднується, і створити нові образи з уже наявними речами. Але це ще не все.

Після того, як ви перебрали речі і залишили тільки ті, що добре сидять, і подивилися, що і з чим можна скомбінувати, залишається доповнити образи аксесуарами і взуттям, для чого знову переміряйте всі «міні комплекти», але вже разом із взуттям і прикрасами, шарфиками, ременями і іншими аксесуарами. Так, склавши повноцінні комплекти, вранці вам не доведеться витрачати багато часу і думати, що і з чим одягти, а у вас вже будуть приготовлені сформовані образи.

Що робити з тими речами, які не підходять, зносилися або просто вийшли з моди? Можна роздати знайомим, віднести до церкви або в благодійну організацію або проявити фантазію і перешити, наприклад, з майки можна зробити стильний шарф або аксесуар на шию, а блузу перешити на актуальний топ.

Весь процес зазвичай займає 6-7 годин, якщо гардероб не дуже великий. Щоб було веселіше, можна цим зайнятися разом з подругою, і заодно дізнатися думку з боку про ваші речі.

Автор: Сальникова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас