Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сигнали, які дає нам організм: вчимося їх розпізнавати

Сигнали, які дає нам організм: вчимося їх розпізнавати
 

Людський організм – надзвичайно складний і мудрий механізм. Одночасно в ньому відбувається велика кількість процесів, а коли трапляється збій у якомусь із них, – ми це одразу відчуваємо, спостерігаємо. Організм сигналізує не лише погіршенням самопочуття, а й дає візуальні знаки. Як навчитись їх розпізнавати, аби вчасно виправити ситуацію? Найперше потрібно помічати ці знаки та розуміти причину їх появи.



Якщо нігті і волосся стали ламкими – це може говорити про нестачу вітамінів групи В та кальцію в організмі. Виправити ситуацію допоможе споживання молочних продуктів, бобових і горіхів, м’яса та птиці, риби, насіння, цільнозернових каш.

Сухість шкіри – сигнал нестачі вітаміну Е. Включіть у раціон жирну рибу, печінку, горіхи, а салати заправляйте нерафінованими рослинними оліями.

Судороги, які турбують нас вночі – ознака нестачі магнію та калію. Їх джерелом є м'ясо, картопля в мундирі (запечена), зелений горошок, боби, гарбуз, буряк, капуста, петрушка, шпинат, яблука, ківі, банан.

Коли кров часто пускається з носа, це ознака підвищення артеріального тиску, а також нестачі вітаміну К. Нехай в раціоні активно з’являютьcя такі продукти як капуста, шпинат, петрушка, томати, морква, буряк.

Потріскані губи і часті запалення в куточках рота – ваша проблема? Це може бути симптомом нестачі вітаміну В2. Аби поповнити запаси, налягайте на молочні продукти, яйця, включіть в раціон арахіс, томати, сою.

Підвищена пітливість вночі є ознакою нервового виснаження. Варто також перевірити стан щитоподібної залози.

Найчастіше причиною набряку повік є проблеми у роботі нирок.

Сухість у роті може з’являтись у відповідь на пережиті стреси. Якщо ж такий симптом зберігається протягом тривалого часу, це може бути ще одним свідченням нестачі в організмі вітамінів групи В. Також, сухість в роті часто виникає при цукровому діабеті.

«Важка голова» , відчуття здавленості у голові (верхній її частині) – ці симптоми виникають при перевтомі, сильних нервових переживаннях, кисневому голодуванні.

Синці, які з’являються на тілі «самі по собі» свідчать, що у вас крихкі судини, погано згортається кров чи порушена циркуляція крові. Також, такі безпричинні синці можуть з’являтися у людей, які страждають від варикозного розширення вен.

Будьте уважними до свого здоров’я! Бережіть себе!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас