Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ароматний напій, який зігріє в зимові морози: оригінальні рецепти глінтвейну

Ароматний напій, який зігріє в зимові морози: оригінальні рецепти глінтвейну
 

Глінтвейн вже стає і в Україні символом зимових свят. Хоча традиція готувати цей ароматний напій прийшла до нас із Західної Європи. Окрім чудових смакових якостей, які властиві глінтвейну, він допомагає зігрітися, а також має і лікувальні властивості: знімає перші ознаки застуди. А ще, цей запашний напій створює прекрасну атмосферу теплого спілкування в колі найближчих. Запропонуйте своїм гостях по скляночці глінтвейну, приготованого власноруч, вони обов’язково оцінять ваші старання!

Рецептів глінтвейну сьогодні існує безліч, ми підібрали декілька, на наш погляд, найбільш оригінальних ідей. Смакуйте та зігрівайтеся!

Яблучний глінтвейн

Червоне сухе вино – 1 л
Яблучний сік – 500 мл
Зелені яблука – 3 шт.
Журавлина – 50 г
Цукор – 150 г
Паличка кориці, гвоздика, аніс

Вино добре розігріти у каструлі (не кип’ятити!), в окремій ємності з’єднати яблучний сік, журавлину, очищені від шкірки та нарізні тонкими пластинками яблука, паличку кориці (перед цим розламати її на кілька частин), аніс, гвоздику, цукор і також розігріти. Коли вино добре розігріється – додати розігрітий яблучний сік з іншими складниками, розмішати і виключити вогонь, накрити каструлю кришкою (залишивши невеликий отвір для виходу пари, щоби вона не конденсувалася і зайва вода не потрапила у напій) . Дати напою настояти 10-15 хв. Процідити. Подавати теплим.

Мандариновий глінтвейн з білого вина

Біле сухе вино – 1 л
5 солодких мандарин
Цукор – 2 ст. л.
Мед – 2 ст. л.
Кардамон, кориця, гвоздика

Мандарини почистити та розділити на дольки, додати їх до вина, яке попередньо потрібно перелити у каструлю. Туди ж додати всі інші інгредієнти та поставити каструлю на вогонь, розігрівати до тих пір, поки вино не почне інтенсивно парувати (в процесі кілька разів помішати, аби інгредієнти краще з’єдналися). Виключити вогонь і дати глінтвейну настояти протягом 15 хв. (накривши каструлю кришкою). Процідити.

Гранатовий глінтвейн

Напівсолодке червоне вино – 250 мл
Гранатовий сік (свіжовичавлений) – 150 мл
Лимон – 4 тонких дольки
Кардамон, гвоздика, кориця, духмяний перець

У каструлі змішати вино і гранатовий сік. Додати спеції, лимон та добре розігріти. Вимкнути вогонь і настояти напій. Процідити.

Безалкогольний глінтвейн

Натуральний виноградний сік – 750 мл
Вода – 100 мл
Пів’яблука, розрізаного на тонкі пластинки
Гвоздика, кориця, кардамон
Апельсинова і лимонна цедра – по 2 ст. л.

Усі інгредієнти глінтвейну розігріти на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Накрити кришкою (залишаючи невеликий отвір) та настоювати 10 хвилин. Процідити і подавати теплим.

P. S. Подавайте глінтвейн у високих склянках чи у спеціальних чашках (наприклад глиняних).

Автор: Марта Павлюк 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас