Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Про ризики покупки дитячих речей б/в

Про ризики покупки дитячих речей б/в
 

Облаштування дитячої кімнати і покупка речей для малюка – це дуже навіть недешево. Якщо у вас обмежений сімейний бюджет, покупка дитячих речей б/в допоможе непогано заощадити. Але не всі дитячі речі можна купувати б/в, інакше ви можете піддати дитину серйозному ризику. Що ж можна і не можна купувати після інших діток, і які можуть бути ризики?

Не купуйте дитячі автокрісла б/в

Чи знали ви, що у дитячих автокрісел є термін придатності? Він закінчується через 5-6 років після дати виробництва. Купуючи автокрісло б/в, ви можете не знати, коли насправді воно було вироблено, крім того, ви не дізнаєтеся, в яких ситуаціях воно побувало і чи брало участь в аваріях. Автокрісло треба замінювати після першої ж аварії. А б/в автокрісло, у якого термін придатності добігає кінця або яке могло вже раз побувати в аварії, навряд чи зможе адекватно захистити вашу дитину. Тому, безперечно, ви маєте купити крихітці абсолютно нове автокрісло - в інтернет-магазині https://babytime.com.ua/ вони представлені у широкому розмаїтті.

Вивчіть, які дитячі товари були відкликані з виробництва

Деякі товари деяких марок можуть відкликатися з виробництва через порушення стандартів безпеки. Тому перш ніж робити покупку, вам краще дізнатися, які моделі товару, що вас цікавить, були відкликані, і чи немає серед них обраної вами моделі.

Не купуйте дитячі ліжечка б/в

Виняток можна зробити тільки в тому випадку, якщо ви купуєте дуже нове дитяче ліжечко з усіма оригінальними запчастинами та інструкцією. В іншому випадку купувати ліжечко б/в вкрай не рекомендується. Вінтажні та саморобні ліжечка не можна вважати безпечними для дитини, так як вони можуть не відповідати всім сучасним стандартам безпеки. І вже тим більше ліжечка, які ремонтувалися і у яких оригінальні деталі замінені іншими або саморобними.

Захистіть дитину від ризиків пасивного курця

Дітки і немовлята особливо сприйнятливі до впливу пасивного куріння. Тут мова навіть не про те, щоб хтось курив у дитячій, а про залишки тютюнового диму на дитячих речах і меблях, які піддавалися дії сигаретного диму. Тому іграшки, дитячий одяг та м'які меблі б/в можна купувати тільки з рук сім'ї, де ніхто не палить.

Матрац для ліжечка купуйте тільки новий

Вкрай не рекомендується купувати дитячі матрацики б/в. По-перше, у немовлят часто бувають «аварії» ночами і не тільки, через що матрацик б/в навряд чи можна буде назвати чистим. По-друге, старий матрац може не відповідати сучасним стандартам безпеки. Тому дитячий матрацик краще все ж купувати новим.

Знайте, як убезпечити себе і малюка при покупці дитячих речей б/в

Купуйте тільки ті дитячі іграшки, одяг, меблі б/в, які ви зможете гарненько вимити або почистити. Не купуйте іграшки з маленькими і незручними детальками, які легко можуть зламатися. Одяг та книги купувати можна, але тільки від сім'ї, де ніхто не палить. І завжди добре мийте, чистіть і періть всі дитячі речі, якими до цього вже користувалися.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас