Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Різдво на носі: торт «Шоколадний глінтвейн»

Різдво на носі: торт «Шоколадний глінтвейн»
 

Глінтвейн – традиційний різдвяний напій, який є дуже популярним і у нас. Знайомий букет ароматів: прянощі, терпкість вина та свіжі цитрусові нотки… будить в уяві святкові образи. А якщо спробувати приготувати торт із улюбленим ароматом глінтвейну? – Вийде дуже смачно! Рецепт ми вже підготували.

Торт «Шоколадний глінтвейн»

Для коржа знадобиться:

4 яйця
150 г цукру
1 середній апельсин
100 г чорного шоколаду з лісовими горіхами
2 ст. л. какао
180 г борошна
2,5 ч. л. розпушувача тіста
250 г вершкового масла
125 мл червоного десертного вина
По дрібці: коріандру, кардамону, імбиру, мускатного горіху
60 г родзинок

Для крему знадобиться:

250 г вершкового масла
1 скл. цукрової пудри
4 ст. л. цукру
150 мл червоного десертного вина

Шоколадна глазур:

100 г чорного шоколаду з лісовими горіхами
3 ст. л. масла

Для просочування:

3 ст. л. червоного десертного вина
2-3 ст. л. цитрусового джему

Для приготування:

Роз’ємна форма 22Х22 см

Готуємо коржі

Родзинки промийте та залийте кип’ятком на 5-10 хв. Опісля злийте воду і просушіть розпарені родзинки за допомогою паперового рушничка. Апельсин ретельно вимийте та зніміть цедру (тонка верхня шкірка, без білого прошарку). З самого апельсину вичавте сік. Родзинки сполучіть з 1 ст. л. апельсинової цедри, вином та 60 мл апельсинового соку, 40 г вершкового масла – доведіть до кипіння та кип’ятіть протягом 2 хв.

120 г вершкового масла (кімнатної температури) збийте з цукром на пухку масу. Продовжуючи збивання, додавайте яйця (по одному). Усі сухі інгредієнти (борошно, какао, розпушувач, спеції) просійте в загальну посудину і вмішайте у масляну суміш.

Шоколад розтопіть на водяній бані. Вмішайте в масляну масу розтоплений шоколад та суміш з родзинками – все ретельно вимішайте.

Вистеліть форму для випікання пергаментним папером і змастіть жиром. Вилийте масу для коржа, рівномірно розподіліть лопаткою і випікайте в розігрітій до 180°С духовці протягом 35-40 хв.

Готовий корж вистудіть та розріжте горизонтально навпіл.

Готуємо крем

З’єднайте цукор та вино (залишивши 3 ст. л. вина, які поки потрібно відставити). Уварюйте цукор з вином, доки залишиться 2/3 початкового об’єму. Масло кімнатної температури збийте на пухку масу, порціями додаючи цукрову пудру. Далі поступово долийте остиглий винний сироп. А наприкінці додайте 3 ст. л. вина, які ви відкладали.

Збір торта

Коржі просочити вином, з’єднаним з цитрусовим джемом і прошарувати кремом. Верх коржа залити шоколадною глазур’ю (шоколад розтопити на водяній бані разом з маслом).

Торт відправити у холодильник на ніч.

Смачного!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас