Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Готуємо смачний і корисний домашній йогурт

Готуємо смачний і корисний домашній йогурт
 

У наш час багато господинь намагаються купувати якомога менше «магазинських» продуктів, замінюючи їх домашніми. Особливо популярними стали домашні йогурти – неймовірно смачні, максимально корисні, без хімічних добавок. І все, що потрібно для їх приготування – це йогуртниця, натуральне молоко і закваска, а користь такого йогурту для дітей і дорослих неможливо переоцінити! Ви теж нарешті вирішили радувати родину натуральними домашніми йогуртами? Ми розповімо, як їх готувати.

Що знадобиться?

Отже, для приготування домашнього йогурту вам знадобиться, власне, йогуртниця, натуральне молоко і закваска. Якщо ви хочете, щоб йогурт був рідким, використовуйте якомога менш жирне молоко. Якщо ви берете молоко з холодильника, його потрібно розігріти майже до кипіння. Ні в якому разі не кип'ятіть його, інакше ви знищите в ньому всі корисні бактерії. Потім остудіть молоко до кімнатної температури, і можна додавати закваску.

Вибираючи закваску, для початку віддайте перевагу звичайній простій заквасці з аптеки і переконайтеся, що її термін придатності не вийшов, так як з часом всі ці корисні бактерії стають слабкішими. Також для початку ви можете використовувати простий йогурт, якщо впевнені в його натуральності і корисності.

Готуємо домашній йогурт

Якщо ви використовуєте закваску, її потрібно дуже ретельно, але не надто інтенсивно, розмішати в молоці і вилити в попередньо нагріту йогуртницю. Як правило, йогурт готується за 8-10 годин, і чим довше він буде в йогуртниці, тим густішим вийде. Але будьте уважні: якщо ви занадто перетримаєте йогурт, в ньому може утворитися сирок і з'явитися своєрідний терпкий смак.

Коли йогурт приготується, поставте його в холодильник на 6 годин. Після цього додайте до нього будь-які добавки на свій смак. Для цього можна використовувати: мед, сиропи, фрукти, горіхи, злаки, джем і т.д. А можна їсти йогурт і просто таким як є або додавати його в салати в якості заправки!

Намагайтеся з'їсти приготований йогурт якомога швидше, тому що чим довше він зберігається, тим менше в ньому залишається корисних бактерій і тим слабкішими вони стають. А взагалі в холодильнику йогурт власного приготування можна зберігати до двох тижнів, якщо до нього нічого не додавати. Йогурт з добавками не зберігатиметься так довго.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас