Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Проколюємо вушка дитині: питання, які цікавлять всіх батьків

Проколюємо вушка дитині: питання, які цікавлять всіх батьків
 

Замислюєтеся над тим, щоб проколоти вушка дитині? В такому випадку у вас напевно виникло чимало запитань. Про головні питання, які можуть цікавити батьків щодо дитячого пірсингу, ми поговоримо в даній статті.

Який вік підходить для проколювання вушок дитині?

Експерти погоджуються з тим, що це дуже особисте рішення, але деякі попереджають про потенційні ризики проколювання дитячих вушок в дуже малому віці. Кожен раз, проколюючи шкіру, ви піддаєте її ризику зараження інфекцією, а так як у немовлят імунітет ще не сформований, батькам краще зачекати з пірсингом хоча б до піврічного віку. З іншого боку, ви можете дати дитині можливість самій прийняти дане рішення – в цьому випадку зачекайте, поки вона виросте (краще, років до 10). В такому випадку чадо не тільки усвідомлено зробить вибір на користь проколювання вух, а й дбатиме про них і про свої прикраси.

Що зробити, щоб дитині було не так боляче?

Попросіть доктора прописати дитині крем або мазь для місцевого знеболювання з похідними лідокаїну, який допоможе знеболити мочки вух. Цей крем треба нанести густим шаром на мочки дитячих вушок за 30-60 хвилин до процедури пірсингу. Також експерти кажуть, що за 15-30 хвилин до процедури можна прикласти до мочок лід, що також зробить проколювання вух не таким болючим. В цьому разі, лід рекомендується прикладати обмотаним тонкою ганчірочкою або харчовою плівкою, так як контакт шкіри з льодом також не дуже приємний. І в будь-якому випадку це не допоможе повністю позбавити дитину больових відчуттів. Тому ви повинні поговорити з чадом і підготувати його до процедури пірсингу. Розкажіть, як швидко це все відбувається, постарайтеся заспокоїти його.

Які сережки краще вибрати?

Сережки з медичного сплаву підійдуть найкраще, так як в ньому немає нікелю і інших домішок, які можуть викликати алергічну реакцію. Алергія на нікель і кобальт – дуже поширене явище, тому прикрас з вмістом цих металів вкрай рекомендується уникати. Деякі дітки навіть можуть бути чутливими до білого золота, так як в цьому сплаві також може міститися нікель. Крім медичного сплаву ви можете вибрати сережки з платини, титану і жовтого золота. Але перш ніж вибирати прикраси в дитячі вушка, дізнайтеся про склад їхнього металу і проконсультуйтеся з лікарем з приводу того, який з варіантів буде найбільш безпечним.

Як вибрати майстра пірсингу?

Для початку запитайте свого педіатра, можливо, він дасть рекомендацію, в якому салоні або у якого майстра краще проколювати вушка дитині. Якщо ж лікар не може вам нікого порекомендувати, запитайте поради у друзів. Вибравши майстра, переконайтеся, що у нього є хоча б рік регулярної практики пірсингу, в тому числі і щодо дітей. Та все ж перед процедурою простежте, щоб майстер дотримувався всіх вимог безпеки: вимив руки, обробив їх антибактеріальним гелем, одяг нові рукавички, протер поверхню дитячих мочок спиртом.

Як доглядати за дитячими вушками після пірсингу?

Після того, як дитині прокололи вушка, ви повинні правильно за ними доглядати. Вимийте руки м'яким милом і обробіть сережку спереду і ззаду мочки спиртом, перекисом водню або настоянкою календули. Акуратно прокручуйте сережки і рухайте їх вперед-назад, щоб прокол гоївся правильно. Також переконайтеся, що сережки застебнуті не дуже щільно. Не знімайте сережки протягом мінімум 6 тижнів після поколювання вух, після цього сережки можна витягнути і вставити інші, але простежте, щоб дитина носила їх постійно протягом 6 місяців.

Як розпізнати інфекцію?

Якщо мочки почервоніли, набрякли, сочатся, болять, сверблять або стали чутливими – все це ознаки, що говорять про те, що вам потрібно звернутися до лікаря. Це може бути інфекція або алергія. Якщо це алергія на метал, нові сережки вирішать проблему. Якщо ж це інфекція, лікар пропише антибіотики. Якщо реакція не проходить, зніміть сережки і зачекайте хоча б 6 місяців перш, ніж проколювати вушка дитині знову. Майте на увазі, що келоїдні рубці (шрами) утворюються в основному через інфекцію або алергічну реакцію. Повторне пробивання вушних мочок в місці, де раніше робився пірсинг, збільшує ризик появи келоїдних рубців.

Чи є заходи безпеки, які варто врахувати?

Пробиваючи дитячі вушка, не робіть пірсинг на хрящику – це призведе до підвищеного ризику інфекції і появи келоїдних рубців. Коли дитина переодягається або розчісується, переконайтеся, що вона не зачіпає і не подразнює вушка в місці недавнього проколу. Прибирайте волосся за допомогою обруча або зав'язуйте хвостик, щоб воно не чіплялося за сережки. А також намагайтеся, щоб засоби для укладання волосся, парфуми, шампуні та інша косметика не потрапляли на вушка.

Чи варто обмежити дитину в деяких видах спорту та інших активних заняттях після пірсингу?

Деякі експерти кажуть «ні»; інші ж попереджають, що дитині потрібно бути дуже обережною, особливо в перші 2 тижні після пірсингу. Щоб не збільшити ризик інфекції, краще уникати плавання в басейні, річці або морі, а також видів спорту та активного відпочинку, в яких на голову потрібно одягати шолом (який може тертися об мочки).

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас