Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вмиватись гарячою водою з-під крана – шкідливо для шкіри обличчя

Вмиватись гарячою водою з-під крана – шкідливо для шкіри обличчя
 

Всі ми мріємо про здорову, сяючу, гладеньку та пружну шкіру обличчя, тож витрачаємо чимало часу і коштів для догляду за нею. Та інколи ігноруємо прості правила догляду, що зводить нанівець всі намагання зберегти красу та молодість обличчя.

Як же вмиватися?

Косметологи рекомендують пом’якшувати воду для вмивання обличчя. Найпростіший спосіб – прокип’ятити її (і вмиватись прохолодною кип’яченою водою), або ж використовувати негазовану мінеральну воду. Також, можна пом’якшувати воду звичайним молоком (в розрахунку 1:1), готуючи такий-собі лосьйон для вмивання лиця (молоко живитиме шкіру лиця).

Закінчувати вмивання обличчя добре холодною водою (питною, чи попередньо прокип’яченою), трохи підкисленою лимонним соком.

Також, чудовим засобом для вмивання личка можуть стати відвари трав – вони не тільки м’яко очищують, а й заспокоюють шкіру. Ромашка, кора дуба, календула, шавлія – класика для догляду за шкірою обличчя.

А ще гарним способом є вмивання косметичним льодом. Лід звужує пори, стимулює кровообіг, чинячи омолоджувальну дію, а ще ця процедура вирівнює тон шкіри.

Як зробити косметичний лід?

Для заморожування підходить питна вода, або негазована мінеральна. Також, ви можете заморозити відвари трав: ромашки, м’яти, череди, липового цвіту, шавлії, зеленого чаю… Столову ложку будь-якої з цілющих трав (або їх суміш) залийте склянкою окропу та настоюйте протягом півгодини. Настій перелийте у формочки для льоду і заморозьте як звичайно в морозильній камері.

Протирати шкіру кубиками льоду слід по масажних лініях. Після такого вмивання промокніть шкіру паперовим рушничком. Для обличчя краще використовувати саме одноразові рушнички. Якщо ж ви надаєте перевагу звичайному (наприклад, махровому) рушничку для лиця, потрібно ретельно слідкувати за його чистотою.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас