Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Оформляємо кімнату підлітка: 8 корисних порад від дизайнерів

Оформляємо кімнату підлітка: 8 корисних порад від дизайнерів
 

Якщо ваша дитина заявляє про те, що хоче внести деякі зміни в оформлення своєї кімнати, а то і зовсім в корені змінити її, значить, вона вже досить подорослішала, щоб трохи розібратися в тонкощах дизайну інтер'єру. До того ж, якщо ваша дитина сама проявила ініціативу, її участь в оформленні власної кімнати допоможе вам краще зрозуміти її інтереси, смакові переваги і естетичні нахили.

Для початку спробуйте просто сісти і з'ясувати, чого саме хоче ваш підліток, і як він бачить свою кімнату. Не переживайте, якщо ваше чадо закомандує звільнити якомога більше місця для посиденьок з друзями, виділити окреме місце для ігор на приставці або ж, навпаки, вирішить заставити свою кімнату ексцентричними предметами меблів. І те, і інше – всього лише прояв юнацького максималізму. Але обговорюючи всі нюанси оформлення кімнати, ви зможете знайти здорові компроміси і незвичайні рішення, які влаштують і вас, і підлітка. А після ви також разом зможете купити меблі, оздоблювальні матеріали та декоративні елементи, які зроблять кімнату стильною, затишною і комфортною для вашої дитини.

Також відразу обговоріть бюджет майбутнього ремонту, особливо якщо для вашого сімейного бюджету майбутнє переоформлення кімнати може бути накладним. Цей нюанс також відразу варто обговорити і, як варіант, запропонувати чаду пошукати цікаві і бюджетні варіанти дизайну в мережі, тим більше що в інтернеті можна знайти досить багато оригінальних ідей, які не зажадають великих витрат. Та й сам підліток зможе спробувати себе в ролі справжнього дизайнера, творця власного інтер'єру.

8 порад, які допоможуть облаштувати кімнату підлітка

1. Обговорюючи всі нюанси майбутнього інтер'єру, не відкидайте відразу всі ідеї підлітка. Сучасна молодь на подив може мислити досить тверезо, і замість того щоб відразу відмовити чаду в реалізації його ідеї, постарайтеся максимально вникнути і зрозуміти, обговорити всі тонкощі, і вже після приймайте рішення разом.

2. Перед початком ремонту обов'язково складіть список справ, які потрібно зробити, і список речей, які необхідно докупити. Само собою зрозуміло, що в кімнаті підлітка має бути місце як для відпочинку, так і для навчання, а для дівчини – ще й особистий куточок, де вона зможе приводити себе в порядок.

3. Швидше за все, вашому чаду захочеться повністю позбутися старих меблів і просто оновити їх, однак такий варіант може виявитися занадто накладним і непрактичним. Якщо це так, тоді обговоріть альтернативні, більш бюджетні варіанти, наприклад, як можна оновити старі меблі, від чого можна відмовитися, а що взагалі можна зробити своїми руками.

4. Перш ніж купувати якийсь декор в кімнату, спочатку спробуйте домогтися повного порядку і розстановки речей в оновленому інтер'єрі, щоб кожна потрібна річ мала своє чітко визначене місце, і вже після того можна приступати до декорування.

5. Якщо ідеї декору вам здаються дивними і неприйнятними, все одно не відмовляйте дитині в їх реалізації. Якщо вам вже так незрозумілі її бажання, знайдіть компроміс – нехай підліток прикрасить так тільки один кут або частину стіни в кімнаті. У будь-якому випадку, його кімната – це його особистий простір, де також важливо, щоб він мав можливість самореалізації. І не переживайте, пройде пару років, і всі ті жахливі плакати самі пропадуть зі стін.

6. Щоб не псувати свіжий ремонт кнопками та іншими кріпильними елементами, якими ваша дитина, можливо, захоче приклеїти плакати або розвісити власні творіння, грамоти або медалі, скористайтеся простим лайфхаком – на одній зі стін оформіть смугу пробковими шпалерами, сюди ваша дитина зможе вішати все , що завгодно, і при цьому новенькі шпалери залишаться цілими. Згодом на ній можна буде розмістити фотографії або колажі, які також стануть прекрасним доповненням інтер'єру в кімнаті.

7. Дуже важливо, щоб в кімнаті знайшлося місце не тільки для декору, але і для медалей, грамот і власних творінь – це буде нагадувати підлітку, чого він вже зміг досягти, і мотивуватиме його рухатися далі і добиватися нових цілей.

8. Буде дуже корисно затіяти ремонт на канікулах, коли у підлітка більше часу, щоб ваша дитина могла не тільки придумати і вирішити, чого вона хоче, а й взяти безпосередню участь в шпаклівці стін, обклеюванні шпалер і інших роботах – це навчить більше цінувати працю і більш дбайливо ставитися до нового інтер'єру.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас