Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Кухонний комбайн чи блендер – що потрібно саме вам?

Кухонний комбайн чи блендер – що потрібно саме вам?
 

На жаль, розміри більшості наших кухонь залишають бажати кращого, і господині постійно повинні ретельно вибирати весь кухонний інвентар, щоб не захаращувати і без того досить скромний простір. Але блендер і кухонний комбайн – гаджети, практично необхідні на кухні, адже вони допомагають заощадити чимало часу і зусиль під час готування. З іншого боку, вони виконують практично одні і ті ж функції – так, можливо, можна вибрати щось одне?

Насправді, незважаючи на те, що обидва пристрої в основному призначені для подрібнення і змішування продуктів, у кожного з них є свої сильні і слабкі сторони – дивлячись, що ви збираєтеся готувати. То ж ми допоможемо вам вибрати той кухонний гаджет, який підійде саме вам і вашим домочадцям, за покупкою радимо звернутися на сайт 590 магазину побутової техніки.

Кухонний комбайн

Найкраще підходить для: нарізання продуктів. Коли з ножем воно займає надто багато часу або приносить дискомфорт (як у випадку з цибулею), і якщо вам не потрібні шматочки однакового розміру, набагато простіше і швидше скористатися кухонним комбайном. Він швидко наріже гриби, цибулю, моркву і інші овочі для супу або м'ясного фаршу. Блендеру з цим впоратися складніше. Крім того, у комбайна є різні насадки – не тільки для нарізки, а й, наприклад, для замішування тіста. А ще в комбайні можна готувати смачне домашнє морозиво й інші десерти, наприклад, із заморожених ягід і фруктів або замороженого йогурту.

Не так добре підходить для: рідких продуктів. Трохи рідини – це нічого, але рідкі продукти в кухонному комбайні готувати не рекомендується, також не варто наповнювати його рідиною до верху, так як вона може витікати або розбризкуватися, забруднюючи буквально все навколо.

Корисна порада: На стінках ємності кухонного комбайна можуть залишатися великі шматочки продуктів, які вам доведеться додатково нарізати або знову закидати в комбайн, щоб все було нарізано рівномірно.

Блендер

Найкраще підходить для: приготування їжі, де потрібно досягти однорідної консистенції. Він призначений для рідин і густих страв, як супи, соуси і смузі. Ви можете наповнювати його рідинами хоч повністю і не турбуватися про те, що вони заляпають все навколо (головне, не забудьте закрити його кришкою!).

Не так добре підходить для: твердих продуктів. Щоб працювати ефективно, блендеру дійсно потрібна рідина. Обераючись, його маленькі леза утворюють навколо себе повітряну кишеню, через що погано контактують з шматочками продукту. Тобто, овочі і заморожені ягоди і фрукти краще подрібнювати в комбайні. Але якщо ви додасте до ягід і фруктів йогурт або молоко, то отримаєте дуже смачний десерт.

Корисна порада: Працюючи з гарячими продуктами, зніміть «затичку» в центрі кришки блендера і накрийте отвір кухонним рушником. Так ви зможете уникнути накопичення пари в ємності блендера і неприємних наслідків, які можуть через це виникнути.

Звичайно, блендер чи кухонний комбайн – вибирати тільки вам. Але знаючи, для чого краще підходить кожен з них, зробити правильний вибір буде зовсім не складно!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас