Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Мембранне взуття – справжній комфорт для ніг і ніжок взимку

Мембранне взуття – справжній комфорт для ніг і ніжок взимку
 

Останнім часом досить багато технологій і розробок, які раніше використовувалися виключно для спортсменів або військових, стають доступними для простих покупців. Ця ж історія торкнулася і мембранного взуття, яке раніше широко використовувалося космонавтами, альпіністами і спортсменами-гірськолижниками. З'явившись на ринку всього пару років назад, мембранне взуття відразу завоювало масу шанувальників, що не дивно, враховуючи всі його переваги. Що це за такий вид взуття?

Мембранне взуття було спеціально розроблене для екстремальних умов, дозволяючи навіть в дуже низьких температурах відчувати комфорт і тепло. Завдяки особливій технології виготовлення, мембранне взуття не пропускає вологу і холодне повітря всередину, при цьому виводячи всю зайву вологу у вигляді поту, дозволяючи нозі дихати і даруючи максимальний комфорт. Особливою популярністю користується дитяче мембранне взуття, яке чудово захищає ніжки дитини від переохолодження і вологи.

У чому секрет мембранного взуття? Цілком логічно припустити з назви цього виду взуття, що всередині присутня мембрана, в цьому взутті вона грає роль допоміжного прошарку між зовнішнім матеріалом і внутрішньою підкладкою. Мембрана являє собою тонку пористу плівку з величезною кількістю мікропор, через які волога зовні не може проникнути всередину, а природні випаровування поту легко виводяться назовні. Як так?

Вся справа в самих порах, діаметр яких приблизно в 20 тисяч разів менше молекули води, але при цьому приблизно в 700 разів більше молекули пари. Цим і пояснюються унікальні властивості цього взуття, яке, дозволяючи нозі дихати, є одночасно повністю водо- і вітронепроникним. У виготовленні взуття використовується різний тип мембран, від чого часто залежить вартість такого взуття.

Скільки коштує мембранна взуття?

Варто відзначити, що сама технологія створення мембрани досить дорога, тому таке взуття в принципі не може коштувати надто дешево. Як і з іншим взуттям, тут є як дешевий сегмент, так і середній або дорогий. Брати мембранне взуття економ сегменту, на жаль, просто немає сенсу. Тут вся справа в тому, що при пошитті такого взуття шви, як правило, не обробляються, залишаючи дірки від голок, які самі по собі пропускають вологу і холод, і сенс від мембрани просто зводиться нанівець. В цьому випадку куди практичніше буде купити прості чобітки зі шкірозамінника з цигейкою за ту ж суму.

Взуття середнього і дорогого сегмента вже безперечно варто своїх грошей. Воно чудово захищає від вологи і холодного повітря зовні, виводячи зайву вологу і зберігаючи усередині комфортну температуру близько 31 градуса. У такому взутті ви зможете ходити весь день, навіть у найлютіші морози, а ваша дитина без турбот зможе грати в сніжки або ліпити сніговика на вулиці.

Як говорили наші бабусі – завжди тримай ноги в теплі, і тоді ніяка застуда не буде страшна. З мембранним взуттям ваші ноги і ніжки ваших дітей будуть в теплі і комфорті всю зиму!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас